![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 6.02.2007 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Po zainstalowaniu statystyk na swoim forum pojawiły mi się następujące ostrzeżenia. Cytat Warning: copy(http://www.detecties.com/phpbb2018/stat_updates/statistics_updates.txt) [function.copy]: failed to open stream: Connection refused in /var/www/sites/yoyo.pl/m/i/***/admin/statistics_admin_index_check.php on line 34 Warning: fopen() [function.fopen]: Unable to access ./../modules/statistics_updates.txt in /var/www/sites/yoyo.pl/m/i/***/admin/statistics_admin_index_check.php on line 56 Fajnie by było, gdyby ktoś powiedział mi o co chodzi i co to jest [function.copy] i [function.fopen] i dlaczego mi to nie działa. To znaczy statystyki działają, ale pojawiają mi się te ostrzeżenia. Z góry dziękuję za odpowiedzi. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak nie masz pliku statistics_updates.txt to go utwórz i nadaj prawa do zapisu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 6.02.2007 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak nadać prawa do zapisu??
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
total comander --> atrybuty --> 777
|
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem tak, ale nadal pojawia się to samo. Może coś w tym kodzie jest nie tak?
W sumie, to mi to nie przeszkadza, jedynie denerwuje mnie, gdy wchodzę w panel administratora i na dzieńdobry pojawia mi się cała strona samych ostrzeżeń. Być może źle zadałem pytanie, albo nie podałem wam jakiejś informacji. Jeżeli tak, to chciałbym wiedzieć jakiego typu informacja pomogłaby wam w udzieleniu mi odpowiedzi. Pierwszy raz zwracam się do kogoś o pomoc, więc mogę nie wiedzieć co należy podawać i w jakiej formie. Pozdrawiam. Czy naprawdę nie ma nikogo, kto mógłby mi udzielić jakiejś porady? Ten post edytował Xander 7.02.2007, 02:47:31 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiesz trudno jest Ci pomóc, ponieważ nie ma innej możliwości, brakuje Ci uprawnień do zapisu dla tego pliku i koniec. Może to być również wina yoyo, bo jak widzę forum jest na ich serwerze. Jeśli koniecznie chcesz się pozbyć błędów, to możesz wyłączyć raportowanie błędów poprzez dodanie tej linijki na samym początku skryptu do administracji:
Jednak nie polecam tego rozwiązania, ponieważ jest to ukrywanie błędów, a nie ich likwidowanie. Pozdrawiam! Cytat Czy naprawdę nie ma nikogo, kto mógłby mi udzielić jakiejś porady? Mówisz masz ![]() -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Lepsze to niż nic. Wielkie dzięki. Przynajmniej będzie ładniej wyglądało.
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy możesz pobrać w ten sposób (za pomocą copy" title="Zobacz w manualu php" target="_manual) jakikolwiek inny plik z serwera zewnętrznego? Być może ze względu na konfigurację php nie możesz używać pełnych URLi w funkcjach typu copy" title="Zobacz w manualu php" target="_manual właśnie.
Skoro pobierasz plik tekstowy, zrób to za pomocą cURL" title="Zobacz w manualu php" target="_manual i dopiero zapisz sobie na dysk. Jak to działa dokładnie znajdziesz spokojnie w przykładach i komentarzach do cURL" title="Zobacz w manualu php" target="_manual. pozdr, |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 16:27 |