![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 6.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kochani, nie wiem czy w dobrym miejscu piszę.
Problem może być dla was bardzo prosty. Dla mnie rozwiązanie tego problemu, to ważna rzecz, a na php nie znam się aż tak dobrze. Pracuje na MySQL 4.1.23 i PHP4. Zawsze działało mi to dobrze, więc nie było potrzeby zmieniania, jako, że inne obowiązki również leżą w moich kompetencjach. Do tej pory do wysyłania maili w skryptach php korzystałem z serwera pocztowego ISP'a. Jednak w tej chwili mam serwerek Exchange'owy no i musiałem włączyć w nim autoryzację SMTP. Teraz wypadało by w skryptach określić użytkownika i hasło i serwer pocztowy. Jak to zrobić? nie mam pojęcia. Oglądałem jakieś artykuły na ten temat, ale dalej jestem blady. Mnie by się przydał taki skrypt, do którego podstawiłbym usera, password, i smtp serwer. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chcesz wysyłać maile ze skrzynki, która wymaga autoryzacji możesz swobodnie skorzystać z klasy PHPMailer.
Korzystanie z niej jest baaardzo proste i obsługuje ona wymaganą przez Ciebie autoryzację. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 6.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumie, że mam na początku skrytpu wkleić:
ini_set("include_path", ".:/php_mailer"); Na stronie dalej mam komunikat: Fatal error: main(): Failed opening required 'class.phpmailer.php' (include_path='.:/php_mailer') in /server/www/vector.katowice.pl/reklamacja_przyjeta.php on line 133 stworzyłem folder \php_mailer i wrzuciłem tam: class.phpmailer.php class.smtp.php co jeszcze jest nie tak? dobra działą, tylko jak tu zrobić polskie znaki w mailach? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 7 Dołączył: 2.08.2006 Skąd: Bystrzyca Kłodzka/Nysa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
ini set? Ini_set stosuje się to konfiguracji niektórych wartości serwera.
include "../phpmailer/class.phpmailer.php"; podaj swoją scieżkę w include do phpmailera |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 23:06 |