![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2003 Skąd: Giżycko/Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no wlasnie: jak zrobic, aby po ilustam sekundach strona od momentu zaladowania zostala przekierowana na inny adres?
-------------------- WWJD?
GG 4004548 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 225 Pomógł: 18 Dołączył: 30.06.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://forum.php.pl/viewtopic.php?t=3859&h...=przekierowanie
trza było poszukać na forum -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 2 Dołączył: 4.03.2003 Skąd: C:/Windows/Temp Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <meta http-equiv="refresh" content="1;URL=http://www.adres.pl">
w tym przypadku przekieruje po 1 sekundzie, o to ci chodzi? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2003 Skąd: Giżycko/Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spox, dzieki za odzew, raczej mi chodzilo o kod php, a nie html'a, wiem ze to tak powinno wygladac:
[php:1:fa669f21a9]<?php /*Blok instrukcji */ ob_start(); echo "Baza danych zostala utworzona."; sleep(5); header("Location: dodaj.bd.php"); ob_end_flush(); ?>[/php:1:fa669f21a9] 8) -------------------- WWJD?
GG 4004548 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 152 Pomógł: 0 Dołączył: 15.05.2002 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat spox, dzieki za odzew, raczej mi chodzilo o kod php, a nie html'a, wiem ze to tak powinno wygladac:
[php:1:22717adeca]<?php /*Blok instrukcji */ ob_start(); echo "Baza danych zostala utworzona."; // wysylasz dane do brzegladarki sleep(5); header("Location: dodaj.bd.php"); // jest naglowkiem, wiec nie zadziala kiedy juz cos zostalo do przegladarki wyslane ob_end_flush(); ?>[/php:1:22717adeca] 8) ostatecznie ... html'owa <meta ... jest najlepszym rozwiazaniem |
|
|
![]()
|
|
hym hym, ale czy przyjzales sie funkcji [manual:a93dd18321]ob_start[/manual:a93dd18321] i [manual:a93dd18321]ob_end_flush [/manual:a93dd18321]?
=] -------------------- WWJD?
GG 4004548 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 152 Pomógł: 0 Dołączył: 15.05.2002 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
:oops:
kliszaq .. sorki ... ![]() nie znalem tego... ale baardzo mi pomogles ![]() ![]() Sorki i jeszcze raz dzieki ![]() |
|
|
![]()
|
|
to w takim razie tamte forum bylo kiepskie, albo adminy....
nie ma to jak php.pl :!: :!: -------------------- WWJD?
GG 4004548 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat ale baardzo mi pomogles
![]() ![]() I dobrze Ci powiedziano. To rozwiązanie by kliszaq nie różni się niczym od zwykłego header("Location: ...") i napewno nie jest funkcjonalnym zastępnikiem refresha w tagu <meta>. |
|
|
![]()
|
|
nie wiem adwol o co Ci chodzi, ale pzeciez liczy sie rozwiazanie, mialo przekierowywac-przekierowuje, po x sekundach i wszystko gra, chodzi o to by nie byl to refresh w meta tagu...
a przynajmnie hary teraz wie jak przekierowac po wyswietleniu danych w przegladarce za pomoca header... -------------------- WWJD?
GG 4004548 |
|
|
![]()
|
|
no wlaśnie
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat nie wiem adwol o co Ci chodzi, ale pzeciez liczy sie rozwiazanie, mialo przekierowywac-przekierowuje, po x sekundach i wszystko gra, chodzi o to by nie byl to refresh w meta tagu...
a przynajmnie hary teraz wie jak przekierowac po wyswietleniu danych w przegladarce za pomoca header... Co innego jest jak przeglądarka wyświetli stronę na x sekund i po tym czasie załaduje nową stronę (tak jak refresh w <meta>), a co innego przekierowanie za pomocą nagłówka Location. W tym przypadku nie wiem po co robisz sleep(5) i wypisujesz zawartość strony, skoro i tak przeglądarka ją zignoruje. Funkcjonalnego zastępnika refresha w <meta> w samym PHPie zrobić się nie da. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mozna tez uzyc JSa:
Kod <script language="JavaScript">
timeout = 5000; adresStrony = 'index2.html'; setTimeout( 'document.location(' + adresStrony + ')', timeout ); </script> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 461 Pomógł: 32 Dołączył: 17.09.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat spox, dzieki za odzew, raczej mi chodzilo o kod php, a nie html'a, wiem ze to tak powinno wygladac:
[php:1:ab0c1c5b0b]<?php /*Blok instrukcji */ ob_start(); echo "Baza danych zostala utworzona."; sleep(5); header("Location: dodaj.bd.php"); ob_end_flush(); ?>[/php:1:ab0c1c5b0b] 8) Z tego co czytałem o ob_start i ob_end...to one włączają buforowanie...a więc do przeglądarki nie zostanie wysłany tekst "baza dancyh została utworzona", nastąpi tylko przekierowanie...sprawdź a zobaczysz... |
|
|
![]()
|
|
tak owszem, to sie zgadza, jest to czasem pomocne przy przekierowaniach, gdy znajduje sie wczesniej blok instrukcji z wyswietlonym kodem np. print, i wtedy ob_start pomaga.
No ale w koncu to ja napisalem ten temat, aby dowiedziec sie czy jest mozliwe z poziomu php zatrzymanie skryptu(i wyswietlenie jakiegos textu) i potem przekierowanie na jakas inna strone. I pytanie jeszcze jedno, to czy jest mozliwe wyswietlic text, potem poczekac kilka sekund, a nastepnie przekierowac na jakas inna strone? -------------------- WWJD?
GG 4004548 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat I pytanie jeszcze jedno, to czy jest mozliwe wyswietlic text, potem poczekac kilka sekund, a nastepnie przekierowac na jakas inna strone?
Przy pomocy tylko php nie jest to mozliwe. Uzyj mety lub JSa (powyzej jest przyklad). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 461 Pomógł: 32 Dołączył: 17.09.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja najczęściej w tym celu korzystam z JavaScriptów...są one bardzo pomocne i pozwalają ustawić jeszcze bardzo dużo dodatkowych opcji...napisz co dokładniej potrzebujesz a dobierzemy dla Ciebie jakąś metodę i coś wykombinujemy...
|
|
|
![]()
|
|
okje thx wszystkim. Juz mam odpowiedz na pytanie-> Jesli chesz przekierowac po pewnej chwili to uzywaj meta tagow, albo JS, w php nie jest to mozliwe.
-----Mozecie Zamknac Temat----- -------------------- WWJD?
GG 4004548 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 05:18 |