![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 27.10.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
mam taki system:
dane z formularza zawartego w pliku X.php przesłałem metoda POST do Y.php no i teraz chciałbym te dane przesłać do pliku Y.php X.php - zawierza formularz F1 który wysyła dane('id_kursu', 'nazwa_kursu', 'ile_kursów' ..) do Y.php Y.php - sprawdza dane z formularza (czy są itp.) oraz wywołuje formlarz F2 w którym jest mnustwo danych do wprowadzenia w formie logicznej tabeli o ilości wierszy zgodnej z ile_kursów Z.php - plik sprawdzający dane z formularza F2 oraz zapisujący całość z obydwu formularzy F1 i F2 do bazy Mysql (w tym miejscu mam problem pinieważ chciałbym przesłać te dane najlepiej metoda POST, poczywiście używałem $_SESSION a później usuwałem tą znienną ale to takie obchodzenie tematu tylna furtką) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 23 Dołączył: 3.06.2006 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po przesłaniu doY.php utworz tam pola typu "hidden" i zam zamiesc przeslane informacje...
Innym rozwiazaniem zamiast przesylania: Po walidacji danych z x.html robisz juz zapytanie do MySQl, dodajac je i wyciagajac id wpisu, do ktorego dodales dane... potem tylko update. -------------------- Pomogłem? Podziękuj proszę klikając poniżej "POMÓGŁ" ;)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 27.10.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
o właśnie, niby takie oczywiste, dzięki
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 13:01 |