![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 24.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Otoz mam ponizszy kod:
Sprawa jest o tyle dziwna, ze jak w pierwszym polu wpisze rocznik a w drugim nr semestru to wyswietlaja mi sie kolumny z wlasciwego warunku ale gdy drugie pole zostawie puste to wyswietla mi sie pierwsza czesc tabeli oraz reszta danych wg porownania drugiego, tak jakby to drugie pole jednak nie bylo puste i sie to wykonywalo. Gdzie popelnilem blad w warunku? -------------------- Semper Fi
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 15 Dołączył: 7.11.2004 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdzając, czy pola formularza zostały wypełnione, korzystaj z funkcji: isset" title="Zobacz w manualu php" target="_manual oraz empty" title="Zobacz w manualu php" target="_manual.
Schematycznie Twój kod powinien wyglądać tak:
-------------------- Kto pyta, nie błądzi...
Kto zbłądził, ten pyta... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 24.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Troszke mi sie wydaje namieszales w tych zmiennych ale najwazniejsze, ze poprawilem i mi dziala
![]() ![]() ![]() -------------------- Semper Fi
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 3 Dołączył: 5.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
mam taka mala uwage nie zwiazana do konca z Twoim pytaniem. Na poczatku kodu dolaczasz plik baza.inc Jesli jest tam podana nazwa uzytkownika bazy i hasla to ktos dociekliwy mogby podejzec Twoj plik. Moze lepiej zmienic rozszezenie na php bo wtedy dane nie wyswietla sie w przegladarce? Pozdrawiam! -------------------- Debian Etch, MySQL 5, PHP 5, Apache 2, Eclipse PDT
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 08:44 |