![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2002 Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Piszac oskryptowanie swoich stron korzystam z php+MySQL+EZ_SQL+SMARTY. Chicalbym jednak teraz dorobic generowanie statycznych stron - aby zmniejszyc obciazenia serwera, i tym samym porawic szybkosc dzialania stron. Szukam walsnie jakiegos artykuly na temat bardzo efektywnego gerneowania statycznych strony. Choi mi o golnie o to zeby w szybki sposob sprawdzic na postawie: 4 zmiennych czy taka stronka jest wygnerowana w katalogu CACHE oraz do kiedy jest wazna (tzn dolaczyc do generowanych statycznych storn mozliwsoc definowania czasu CACHOWANIA) - i tak jak stronka jest w CACHU to ja wysietlamy, w przeciwnym wypadku wykonujemy kod strony odpowiedzilany za pobranie danych z bazy i wyswietlenie stronki przez szablon SMARTY, i wtedy zapisujemy wygerneowana storne jako stronke statyczna. Ma ktos pomysl jak takie cos szybko zreazliwac - bo cos nei abrdzo jestem przekonany do mechnizmu cachowania ze SMARTY-ch. ? PS. Jesli chodzi o elementy dynamiczne to tym sie teraz nie martwie bo w takiej sytauacji uzywam AJAXA (formularze, wyswietlanie losowych reklam itp). Cytat Witam. Znalalem taki kodzik do Cachowania stron. Bardzo rposze co myslicie o nim - a dokladnie o jego wydajnosci. Bo potrzeba mi naprawde szybkiego skryptu do generowania statycznych stron i ich odczytu.
Bardzo prosze o sugestie - aby zrobic naprawde wydajne cachowanie. Ten post edytował stal-sw 6.02.2007, 16:58:20 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 00:07 |