![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 0 Dołączył: 14.11.2005 Skąd: London Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam mam tutaj sql tabeli ktora utworzylem
i nie mam juz pojecia czemu nie moge zapisac do tej utworzonej bazy niczego, lacze sie z nia prawidlowo, przygotowalem forme ktora robi mi submit do tej bazy a tu mam kod ktory jest wywolywany przez forme aby zapisac do bazy
ucze sie z jednego tutoriala ktory to jak dla mnie ma latwo opisane jednak nie zupelnei to dziala moze ktos mi pomoc wskazac blad ![]() ![]() Ten post edytował andy84 6.02.2007, 00:10:32 -------------------- Linux is like Wigwam - no Windows, no Gates and apache inside :D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spróbuj tak:
a poza tym, jak udało ci się stworzyć tabele z takim polem `requirements` varchar(1000) NOT NULL default '', pole varchar może mieć max 255 znaków po druugie, czy ID nie powinno być auto_increment, ale może tego nie potrzebujesz, zawsze możesz sobie wyświetlić komunikat błędu, za pomocą
Ten post edytował spryciula 6.02.2007, 00:42:55 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2006 Skąd: Kraków/Lublin/Lubartów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz w zapytaniu wziąć to wszystko w cudzysłowy i na dodatek dać kropki jako operatory konkatenacji ciągu. Połączenie apostrofów i cudzysłowów jest konieczne bo to wszystko to są zmienne tekstowe, i w zapytaniu muszą być w apostrofach.
a efektem tego dla SQL-a będzie taki ciąg:
Oczywiście wartościami będą wartości zmiennych. A jak to nie pomoże to możesz jeszcze spróbować tak:
wtedy pokazujesz mu już dokładnie co ma gdzie wstawić. I powinno działać. Aha, nie wiem czemu BBCode wstawia mi przed cudzysłowami slashe. Ich ma tam nie być. -------------------- Lepiej kijek obcinkować niż go potem pogrubasić.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 0 Dołączył: 14.11.2005 Skąd: London Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spróbuj tak:
a poza tym, jak udało ci się stworzyć tabele z takim polem `requirements` varchar(1000) NOT NULL default '', pole varchar może mieć max 255 znaków po druugie, czy ID nie powinno być auto_increment, ale może tego nie potrzebujesz, zawsze możesz sobie wyświetlić komunikat błędu, za pomocą
Dzieki za przypomnienie o wyrzucaniu bledu - to jest co dostaje obecnie ![]() ![]() Ok sprawdzilem te sposoby zapisu jednak ciagle dostaje 'Column count doesn't match value count at row 1' ide na google cos poszperac jak cos to piszcie pozdrawiam slepy jestem fricle sory ![]()
Ten post edytował andy84 6.02.2007, 14:08:36 -------------------- Linux is like Wigwam - no Windows, no Gates and apache inside :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 17:41 |