![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 5.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
// utwórz tabelę "Czesci"
$Czesci = "CREATE TABLE Czesci ( Czesci_id int(11) NOT NULL auto_increment, Czesci_name varchar(255) NOT NULL, Czesci_type tinyint(2) NOT NULL default 0, Czesci_cena decimal(7,2) NOT NULL, PRIMARY KEY (Czesci_id), KEY Czesci_type (Czesci_name,Czesci_type) )"; $results = mysql_query($Czesci) or die (mysql_error()); // utwórz tabelę "Czesci_type " $ Czesci_type = "Czesci_type ( Czesci_type_id int(11) NOT NULL auto_increment, Czesci_type_name varchar(255) NOT NULL, PRIMARY KEY (Czesci_type_id) )"; $results = mysql_query($Czesci_type) or die(mysl_error()); // utwórz tabelę "Czesci_Podtype " $ Czesci_Podtype = "Czesci_Podtype ( Czesci_Podtype_id int(11) NOT NULL auto_increment, Czesci_Podtype_name varchar(255) NOT NULL, PRIMARY KEY (Czesci_Podtype_id) $results = mysql_query($Czesci_Podtype) or die(mysl_error()); echo "Poprawnie utworzono bazę danych Czesci!"; ?> chcialbym zrobic baze mniej wiecej cos takiego moze inaczej powinien(wiec prosze o propozycje) to zrobic ale to co ja tu przedstawlem nie dziala mi, gdzie jest blad? dziekuje z gory za rozwiazanie tego problemu, dopiero zaczynam z mysql, wiec jestem zielony:) wyswietla mi sie taki komunikat bledu Parse error: parse error, expecting `T_VARIABLE' or `'$'' in c:\usr\krasnal\www\nowa\createpart.php on line 25 chcialbym jeszcze wstawic cos ale nie wiem gdzie(chodzi mi ze jesli bede szukal jakiejs czesci to zebym mogl szukac po marce samochodu i modelu jak i np. numerze silnika- gdzie to cos wstawic i co wstawic jaka tabele i jakie typy?? np. szukaj ford-amartozytator, badz swiece opel-kadett-nr silnika) pozdrawiam i dzieki wszystkim ktorzy czytaja i sie podziela swoimi informacjami gumi1 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 02:32 |