![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 5.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam zainstalowanego Apacza w wersji 2.2.4, php 5.2.0 i MySQLa 5.0.27.
Gdy się odwołuje do bazy danych przez plik *.php wszystko działa prawidłowo lecz gdy pracuje na pliku *.html który odwołuje się do pliku php i dalej ten plik się odwołuje do bazy danych to nie wyświetla mi się oczekiwany rezultat, ale nie wyświetla się też żaden błąd. Mówie tu o przykładzie z książki "php i MySQL Tworzenie stron WWW Vademecum Profesjonalisty wyd.3" z rodziału 11. Może spotkał się już ktoś z takim czymś? szukaj.html
rezultaty.php
// poprawilem bbCode -- dr_bonzo |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Usuń znak @ z lini
i zobacz czy pojawią Ci się jakieś błędy. Stawiam na to, że nie masz zainstalowanego MySQL Improved Extension -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 5.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po usunięciu "małpy" pojawił się błąd:
Fatal error: Class 'mysqli' not found in C:\serwer\strony\www\rezultaty.php on line 26 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli tak jak pisałem wcześniej nie masz zainstalowanego MySQL Improved Extension.
Zamias mysqli używaj standardowych funkcji z php do łączenia się z bazą danych MySQL. mysql_connect() mysql_select_db() mysql_query() mysql_fetch_array() -------------------- 404
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 01:41 |