![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam małą zagwózdkę jak zrobić w JS aby po zdarzeniu onClick pojawiła mi się tuż koło kursora albo lista wyboru albo lista linków z której mogę wybrać jakąś wartość ( i np zatwierdzić ją onChange - zapisać wartość jakiejś zmiennej w JS i schować okienko ).
Nie wydaje mi się, żeby można było zrobić to ukrytym dive'em. Chodzi mi o efekt, który można zobaczyć w przeglądzie galaktyki w Ogame.pl. Po najechaniu kursorem na planetę pokazuje mi się menu. Chciałbym takie coś uzyskać, ale na onClick. W kodzie źródłowym od ogame.pl skopiowany kod nie daje rezultatu, ani też nie pokazują się błędy w przypadku brakujących funkcji. -------------------- 404
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 2.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmmm
"Nie wydaje mi się, żeby można było zrobić to ukrytym dive'em." - a jak to robi kod, który skopiowałeś? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest fragment kodu. Jest tam tabelka gdzie są ikonki planet. Po najechaniu na ikonke pokazuje się taka o tabelka: ![]() Ten post edytował Cienki1980 5.02.2007, 15:07:07 -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 7.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja wykombinowałem takie coś. Po kliknięciu na lista7 wyskakuje ci menu z diva id="menu"
Kod <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" lang="pl">
<head> <script type="text/javascript"> function doKursora (e) { var posx, posy; if (window.event) { posx = window.event.offsetX; posy = window.event.offsetY; } else { posx = e.pageX; posy = e.pageY; } if (navigator.userAgent.indexOf ("Opera") != -1) { posx = e.clientX + document.body.scrollLeft; posy = e.clientY + document.body.scrollTop; } with (document.getElementById("menu").style) { display = "block"; left = (posx + 5) + "px"; top = (posy + 5) + "px"; } } </script> <style type="text/css"> li a { color: red; } #menu { position: absolute; display: none; left: 0px; top: 0px; } #menu a { display: block; background-color: #eeeeee; } </style> </head> <body> <div> <ul> <li>Lista 1</li> <li>Lista 2</li> <li>Lista 3</li> <li>Lista 4</li> <li>Lista 5</li> <li>Lista 6</li> <li><a onclick="doKursora (event);">Lista 7</a></li> <li>Lista 8</li> </ul> </div> <div id="menu"> <a href="1">Link1</a> <a href="2">Link2</a> <a href="3">Link3</a> </div> </body> </html> |
|
|
![]()
|
|
Oto mi banglało
![]() Nie zdawałem sobie sprawy, że można to jednak na div'ach zrobić tak miło i przyjemnie. Dzięki wielkie. -------------------- 404
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:25 |