![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 95 Pomógł: 0 Dołączył: 20.10.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam. Chcę zrobić mp3 player, który czyta nazwy utworów z folderu i dodaje je do pliku playlist.xml. Stworzyłem skrypt, ale jest w nim jakiś błąd, ponieważ kiedy go uruchamiam, w pliku playlist.xml w liście odtwarzania zapisuje się nazwa tylko jednego (ostatniego) utworu z folderu. Myślę, że nie jest to duży problem. Proszę o pomoc
![]() Oto kod: Kod <?php if ($handle = opendir('a')) { while (false !== ($file = readdir($handle))) { if ($file != "." && $file != "..") { $myFile = "playlist.xml"; $fh = fopen($myFile, 'w') or die("Error!!"); fwrite($fh, "<playlist version='1' xmlns='http://xspf.org/ns/0/'><trackList>"); fwrite($fh, "<track><location>a/$file</location></track>"); fwrite($fh, "</trackList></playlist>"); fclose($fh); } } closedir($handle); } ?> Chyba nie dużo trzeba w nim zmieniać ![]() -------------------- Kompleksowe i profesjonalne tworzenie stron www
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poczytaj wiecej o fopen($myFile, 'w')
zamien w na a -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Echhh ale jesteś uparty. Wczoraj ładny kawał czasu tłumaczyłem Ci na GG, że musisz wyciągnąć tworzenie pliku XML z pętli while ... bo z każdym obrotem pętli plik tworzy Ci się od nowa nadpisując wartość starą.
@AxZx danie atrybutu 'a' nic nie da, bo za kazdym razem bedzie mu dopisywalo linijki numer 3 i 4 .. a tak nie wyglada chyba poprawny XML ... no ale mogę się mylić Ten post edytował Cienki1980 5.02.2007, 14:22:47 -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
aha, czyli w takim razie w petli powinna byc tylko linijka
sprobuj tak
albo ewentualnie zamiast zapisywac mozesz przypisac do zmiennej, a pozniej zapisac tylko dane tej zmiennej. czyli funkcja fwrite bedzie uzyta tylko 1 raz. Ten post edytował AxZx 5.02.2007, 14:51:55 -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:32 |