![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 190 Pomógł: 27 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki skrypcik (niedokończony) do obsługi własnej sesji.
Pytanie za 100punktów: Dlaczego mogę pobrać dane z bazy w metodzie open() a jak próbuję pobrać w metodzie read() to dostaję komunikat ?: Cytat Notice: Undefined variable: oSessionDatabase in (...) on line 54 Fatal error: Call to a member function query() on a non-object in (...)on line 54
-------------------- ”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
(św. Josemaría Escrivá, Droga, 335) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski/Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OMG
Fatal error: Call to a member function query() on a non-object in (...)on line 54 Pisze wyraznie ze ta twoja zmienna nie jest obiektem. No i prawidlowo niby czemu ma byc jak nie tworzysz nigdzie obiektu w tej metodzie read() w przecisiwnstwie do open gdzie masz
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 190 Pomógł: 27 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak. Nie wiem dlaczego pomyślałem, że jak utworze w metodzie obiekt to będzie on dostępny dla całej klasy. Utworzyłem prywatną zmienną $oConnection i w tej właściwości trzymam połączenie.
-------------------- ”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
(św. Josemaría Escrivá, Droga, 335) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:49 |