![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 89 Pomógł: 5 Dołączył: 23.10.2006 Skąd: Gda?sk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Tak wyglada moj skrypt:
Niestety mimo prob nie udaje mi sie sprawic by dzialal tak jak to sobie wymarzylem. Problem jest o tyle szczegolny, ze podczas edycji pliku w przegladarce wbudowanej w eclipse wszystko dziala i alerty z odpowiednimi tekstami sie pojawiaja, natomiast gdy ten plik mam byc wczytany w diva w innym pliku html po nacisnieciu przycisku pojawia sie plik wyslij.php, a wlasciwie zawarte w nim echa.... No i siedze juz nad tym kilka godzin i nic ![]() Moze troche niejasno to napisalem: mamy plik index.php: w nim znajduje sie div, do ktorego za pomoca ajaxa laduje kolejne strony w zaleznosci od przycisku, ktory soie nacisnalem. Jedna z tych stron (kontakty.php) ma w sobie formularz z textaera, textfieldem i przyciskiem submit, ktory wywoluje plik 'wyslij.php'. W wyslij.php informacje sa mielone, i w koncu w zaleznosci od wyniku wystawiam tekst 'ok' albo 'nie udalo sie' Pod formularz w pliku kontakty.php podczepiony jest ajax: <script type="text/javascript"> advAJAX.assign(document.getElementById("form"), { onSuccess : function(obj) { if (obj.responseText == 'ok'){ self.close(); }else{ wynik.innerHTML = obj.responseText; } }, onError : function(obj) { alert(".. nie poszlo git ..."); } }); I tu sie zaczyna problem ![]() Jesli plik kontakty.php wywolam sobie w oddzielnym oknie to ten kod jak najbardziej dziala i wyswietla sie wszystko co powinno. Natomias jesli laduje strone do diva to niestety pojawia mi sie strona wyslij.php z tekstem w zaleznosci od wyniku dzialania. Mam nadzieje ze teraz opisalem to troche jasniej. Bylbym wdzieczny za pomoc, bo podejrzewam ze sa tu jakies klotnie miedzy dwoma ajaxa-mi ale ja tej materii dopiero zaczynam wiec nie wiem o co mogloby tu chodzic |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 6 Dołączył: 10.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli Cię to pocieszy to miałem ten sam problem. Plik index z div'ami gdzie za pomocą advajax ładowały się linki, logo i formularz (także z obsługą ajaxa).
I co ... i nic. Po prostu ajax ładowany za pomocą ajaxa nie działa. Dlaczego. Z tego co wyczytałem i zrozumiałem to taki formularz załadowany za pomocą ajaxa nie jest dodawany do drzewa DOM (czy jakoś tak się to nazywa) rzecz w tym że go "nie widzi". Dlatego nie może a raczej nie znajduje obiektu do którego odwołuje się "advAJAX.assign". Zacząłem coś kobinować z dodawaniem do drzewa DOM obiektu ładowanego za pomocą ajaxa ale poległem. Teraz próbuję xajaxa ale brak mi ostatnio czasu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:51 |