![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam formularz w ktorym sa 2 przyciski i 2 pola tekstowe chcialbym zeby niemzliwym bylo wyslanie formularza ktory nie zawieralby tekstu we wszystkich. Tyle mam:
i za kazdym razem jak wysylam dostaje alert ze pola sa nie wypelnione nie wazne czy sa czy nie? ktos wie moze gdzie jest blad o czym zapomnialem?? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O coś takiego Ci chodzi ? -------------------- w3c & c++
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie do konca bo tak tez probowalem ale pod onClick musi byc funkcja ktora wykona przekierowanie na nastepna strone a w tym wypadku po kliknieciu na przycisk nastepuje tylko sprawdzenie warunku? chyba ze zle to wprowadzilem
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To zrób tak, że jeżeli funkcja weryfikująca zwróci true zatwierdź formę.
-------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Javascript to nie bardzo moja dzialka? Mozesz to troche uscislic Cienki1980
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Takie coś ? -------------------- w3c & c++
|
|
|
![]()
|
|
ten sam problem funkcja jest sprawdzana ale submit jest tylko dla 1 przycisku:
bez funkcji sprawdzanie to wygladalo tak:
no i w miejsce OnClick= "return OnButton1();" it "return OnButton2();" musza byc jakies funkcje ktore by sprawdzaly formularz i jezeli prawda to wykonywaly { document.Form1.action = "http://anypage.com"; document.Form1.target = "_blank"; document.Form1.submit(); return true; } nie jestem pewny czy dobrze mysle Ten post edytował Kemot1000 4.02.2007, 22:48:02 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A dlaczego musisz mieć tam dwa przyciski
![]() Nie może być jeden przycisk SUBMIT po kliknięciu ktorego wykona się funkcja sprawdzająca poprawność wpisów i w przypadku gdy wszystko będzie OK zatwierdzi formę ? -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Poniewaz jeden przycisk odsyla na strone gdzie dodawane jest konto a drugi otwiera strone z ktorej wysyslane jest powiadomienie o danych jakie zostaly uzyte do stworzenia tego konta. I niestety ta stronka ktora konta dodaje jest lub bywa zawodna i czasem trzeba 2 razy probowac nim sie uda stworzyc nowe konto. Wiec musi byc rozdzielone tworzenie konta i wysylanie wiadomosci
|
|
|
![]()
|
|
Jakoś nie mogę sobie czegoś takiego wyobrazić. :?
A dwóch formularzy nie możesz ? -------------------- w3c & c++
|
|
|
![]()
|
|
Dwa formularze moga byc pod warunkiem ze plik test.php ktory jest pod drugim przyciskiem moze zebrac dane z 2 formularzy. Zrobilem to na jednym formularzu bo nie wiedzialem jak zebrac dane z 2 formularzy. Jest jakis sposob? bo z jednego to $_POST[''] zalatwia sprawe
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 05:59 |