![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej witam wszystkich w moim pierwszym poście na tym forum
![]() Mój problem polega na tym że za pomocą ajaxa chciałem przesłać formularz ale no właśnie chciałbym aby przy wysyłaniu formularza przy pomocy ajaxa dodawało mi do paska adresu dodatkową zmienną a przy zwykłym wysyłaniu formularza wszystko pozostało normalnie. Wie ktoś z was jak to zrobić ? Przykład: W formularzu mam zapisane: ?cmd=dow&czynnosc=dodaj Przy wysyłaniu ajaxem by adres był ?cmd=dow&czynnosc=dodaj&ajax=1 A formularz wysyłam przy pomocy:
Pozdrawiam Daniel D |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 160 Pomógł: 4 Dołączył: 22.04.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
najprostszy sposób to dodanie ukrytego inputa
Kod <input type="hidden" name="ajax" value="1">
Ten post edytował yaro 4.02.2007, 12:47:13 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
najprostszy sposób to dodanie ukrytego inputa Kod <input type="hidden" name="ajax" value="1"> Tylko wtedy przy zwykłym wysyłaniu formularza wartość ta też będzie widoczna a ja chce by wartość była dodana tylko gdy formularz jest wysyłany przy pomocy ajaxa W końcu może się tak zdarzyć że ktoś ma wyłączony javascript i wtedy formularz wysyłany jest normalnie a wtedy odpowiedź dla użytkownika jest inna Przykład odpowiedzi: Normalna: wysyłana jest cała strona z odpowiedzią Ajax: wysyłany jest sam komunikat o błędzie |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod advAJAX.submit(document.getElementById("form_dodaj_kat"), { parameters : { "ajax" : 1 }, onSuccess : function(obj) { document.getElementById('div_dodaj_kat').innerHTML=obj.responseText; }, onError : function(obj) { document.getElementById('div_dodaj_kat').innerHTML='wystąpił błąd'; } }); W ten sposób żądanie AJAX'owe będzie opatrzone dodatkowym parametrem. |
|
|
![]()
|
|
Dzięki wielkie o to właśnie mi chodziło
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 17:05 |