![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 0 Dołączył: 2.10.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam taki problem - na serwerku linuxowym nie mogę odczytać parametru $next_book co na windowsie z krasnalem działa pięknie
polecenie jakie wydaje jest następujące : http://serwerek.pl/stronka/index.php?page=...amp;next_book=1 Kod który ma odczytać parametr ze zmiennej $next_book jest taki :
I wszystko by było pięknie gdyby nie to że na moim komputerze (windows + krasnal) ładnie odczytuje o jaką stronę książki chodzi i ją ładuje a na serwerku linuxowym wyświetla mi informacje "nie moge rozpoznać..." tak jakby parametr $next_book był pusty ![]() Kto wie gdzie robię błąd ![]() ![]() PS : edytor coś źle wyświetla kod w podglądzie (zamienia znak " na \" ![]() -------------------- Znudził Ci się wygląd twojej v39'ki ? Zmień to! :)
| Google | CodeGear | Swiss Delphi Center (ENG) | digitalmars.com | 4programmers.net | dsdt.info | BinBoy | delphi.cartall.com.pl | CPW.net.pl | cyfbar.republika.pl| |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sto tysięcy razy na forum tan problem już się pojawił!!!
Przeczytaj wnikliwie manuala (zmienne predefiniowane) to będziesz wszystko wiedział. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 856 Pomógł: 19 Dołączył: 30.08.2005 Skąd: 100lica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A przypadkiem na windzie nie masz innego Register Global?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 0 Dołączył: 2.10.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
eeee..... no dobra... dalej nie kumam...
![]() możecie mi wskazać gdzie jest błąd ? bo jakoś nie wiem ![]() -------------------- Znudził Ci się wygląd twojej v39'ki ? Zmień to! :)
| Google | CodeGear | Swiss Delphi Center (ENG) | digitalmars.com | 4programmers.net | dsdt.info | BinBoy | delphi.cartall.com.pl | CPW.net.pl | cyfbar.republika.pl| |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skąd ma skrypt wiedzieć że wysyłasz zmienną w URL'u o jakiejś tam wartości?
Odp.: Stąd $_GET Zamiast $next_book trzeba dać $_GET['next_book'] Oczywiście to wszystko zależy o konfiguracji php w php.ini i od ustawienia dyrektywy register_globals |
|
|
![]()
|
|
zrobiłem małą zmianę i działa :
$next_book = $_GET['next_book']; a potem dalej część kodu i działa pięknie ![]() Wielkie dzięki - chociaż to pewnie trochę na około ale... działa ![]() -------------------- Znudził Ci się wygląd twojej v39'ki ? Zmień to! :)
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 21:17 |