![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 6 Dołączył: 2.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Dostałem propozycje "administrowania" 4 stronami osób i instytucji publicznych , moja praca polegała by na codziennym(3-4 razy) przeglądaniu komentarzy, wpisów w księdze gości itd.., czasami dodać/zmienić baner albo trochę pogrzebać w html/php. I teraz moje pytanie, ile taka usługa może kosztować? Muszę w przybliżeniu podać cenę, czy 300-400zł miesięcznie to nie wygórowana stawka? P.S. Wiem, że php.pl nie prowadzi wycen, ale mam nadzieję, że tak tego nie potraktujecie -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 1 Dołączył: 23.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a co, jak będzie duuużo komentarzy i takie jednorazowe sprawdzenie zajmować będzie 2h? Będziesz pracował 6-8h dziennie za 400 zł? Jeśli tak, to chętnie Ciebie zatrudnię
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
takie serwisowanie na godziny jest bezsensu, pracodawca dobrze o tym wie ze tych komentarzy moze byc setki, zaproponuj place za godzine, albo za wykonana prace, albo normalna miesieczna stawke np 1800zl za miesiac:)
-------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak powiedział poprzednik, ustal może sobie stawkę za godzinę pracy ? Wtedy zarobisz tyle ile będziesz pracował
![]() -------------------- Program TV, Sukces internetowy, Forum dla administratorów stron
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O ile pracodawcy uwierzy ze tyle pracowales..bo czasami znajdzie sie taki co powie 'Ale to tyle nie moglo trwac...' etc
![]() -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kurcze wiem że z robotą jest ciężko... ale trzeba się kurcze cenić 400zł za coś takiego to śmiech na sali. Nie staram się ciebie obrazić nie odbierz tego źle.
Ja administrowałem i trzymałem na swoim serwerku stronę którą aktualizowałem 2x w miesiącu i polegało to na kopiowaniu textu z worda + wsadzenie zdjęć. Brałem za to 200zł miesięcznie, całość mojej pracy to około 30-60 minut miesięcznie. Przy 4 serwisach przy dziennym przeglądaniu wszystkiego, ja bym powiedział 2k na rękę. Jeżeli możesz bo nie zawsze się da. Zleceniodawca często to półgłówek i dusigrosz, jak nie to wal porządną ceną za swoje usługi. Bo potem kurcze sprowadza się do tego że idziesz do przyszłego pracodawcy i rzucasz że chcesz marne 2k na rękę a on się puka w głowę, bo może mieć za 2k 2 gości z zaocznych którzy będą pracować za tą stawkę. A jak czytam ogłoszenia z UK z zadupia w Yorku gdzie byle sierściuch odpowiedzialny za naprawianie drukarek bez wyższego i doświadczenia zawodowego może zarobić 10x więcej niż ja (licząc jak dostane obiecaną podwyżkę).... z doświadczeniem certyfikatami i .... wogóle jestem zajebisty ![]() Ten post edytował Wykrywacz 5.02.2007, 21:47:58 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 6 Dołączył: 2.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Brałem pod uwagę takie aspekty, że nie mam żadnego wykształcenia(jeszcze
![]() Na szczęście rozmowa na temat zarobków jeszcze jest przede mną. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod i .... wogóle jestem zajebisty siner jezeli tez sie za takiego uwazasz to powiedz ze chcesz ok 1000pln od kazdej stronki suma sumarum jest to 4K wiec nie tak malo. -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
I już teraz wiesz, dlaczego na php.pl nie prowadzimy wycen
![]() Tak naprawdę nie możliwe jest postawienie się w czyjejś sytuacji, i próba wyceny czegokolwiek. Ja np. nie mógłbym pozwolić sobie na poświęcenie nawet 30 min dziennie na pracę, która nie dawałaby żadnych szans rozwoju. Być może jednak podjąłbym się takiego zadania, i posadziłbym do niego stażystę czy praktykanta, który a) nic by mnie nie kosztował, ![]() I wtedy mógłbym to wycenić na wspomniane 400pln miesięcznie. A gdybym sądził, że być może projekty się rozwiną i dadzą w przyszłości możliwość prawdziwych zarobków - można byłoby to przez pewien czas robić zupełnie za darmo. No więc na ile wyceniasz ten projekt? -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:51 |