![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 196 Pomógł: 2 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam 3 divy, każdy obok siebie, szerokości dałem w %.
Gdy dodam do jakiegoś diva border to jeden z nich zjeżdża niżej, jak odejme od niego kilka procentów to wszystko wraca do normy, oprócz tego, że ten div nie przystaje tak jak to było na samym początku. Zrobiłbym to na px i by nie było problemu, ale mam strone na 100% i chyba cięzko by mi było ;/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2007 Ostrzeżenie: (60%) ![]() ![]() |
Ha no to ja pomoge bo jestem oczytany! ;p
Jak podajesz width np 10px to szerokosc tego diva bedzie 10px + border + padding ! Wiec jak dajesz np 25% plus do tego utawiasz border to ten caly div bedzie wiekszy niz 25%!;p Tak wiec musisz podac w PX wszystko albo jakoms hytrom sztuczka wykryc wielkosc okna ale tu juz xhtml i css niepomoga :/ Tak mysle :/ Jakies Jawy skrypty musisz zrobic... Ale mam koncepcje: robisz te 3 divy z tymi procentami 33% (1% ci ucieknie...) ale bez borderow potem w tych divach robisz kolejne divy w srodku z borderem i sprawa rozwiazana zawsze prosciej niz uzywac tej jawy skryptowej... :/ Pozdro Kisiol_Ent super webmaster. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Ha no to ja pomoge bo jestem oczytany! ;p No nie wątpię. ![]() Cytat Jak podajesz width np 10px to szerokosc tego diva bedzie 10px + border + padding ! Brawo! To się tak fachowo nazywa BoxModel. Cytat Jakies Jawy skrypty musisz zrobic... Yyy a o jaką Ci "Jawe" chodzi ? ![]() Kisiol_Ent, i trochę popraw pisanie, bo ciężko się czyta. ![]() D@ro zobacz: http://www.glish.com/css/7.asp Ten post edytował lopik 8.02.2007, 09:17:12 -------------------- w3c & c++
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ha no to ja pomoge bo jestem oczytany! ;p MEGA ROTFLJak podajesz width np 10px to szerokosc tego diva bedzie 10px + border + padding ! Pewien jesteś?Wiec jak dajesz np 25% plus do tego utawiasz border to ten caly div bedzie wiekszy niz 25%!;p Wykrzykujesz to tak jakby to były dogmaty. A przeglądarki zachowują się różnie. Inaczej to jets w FF i inaczej w IE. Doczytaj sobie oczytany człowieku. Tak wiec musisz podac w PX wszystko albo jakoms hytrom sztuczka wykryc wielkosc okna Oczywiście że pomogą.ale tu juz xhtml i css niepomoga :/ Tak mysle :/ Komentarze warunkowe dla IE. Jakies Jawy skrypty musisz zrobic... Nie używaj słowa Java, bo nawet nie masz pojęcia co to jest.Kisiol_Ent super webmaster. Master to znaczy mistrz.Nie jesteś webmasterem i jeszcze bardzo długo nie będziesz, więc nie mów tak o sobie. Pokory trochę synek. W dupie byłeś i gówno widziałeś, więc nie rób z siebie niewiadomo kogo. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 614 Pomógł: 7 Dołączył: 10.11.2003 Skąd: Rzeszów/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem o co wam chodzi. Prostymi słowami powiedział o co chodzi
![]() d@ro: Podejrzewam, że to w IE masz probelmy. Zainteresuj się Quirks Mode. Możesz też przeczytać ten artykuł: http://www.alistapart.com/articles/multicolumnlayouts -------------------- Pokaż kod = Pokaż CAŁY kod, najlepiej działający na jakimś serwerze.
Fanatycy | glazar.info | semantyka | HTML i XHTML FAQ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2007 Ostrzeżenie: (60%) ![]() ![]() |
Może i niejestem jeszcze webmasterem ale moge siebie tak nazywać! Każdy moze mowic o sobie co chce.
A co do tego DIV i border to oczywiscie mowilem jak jest i jak powinno byc, a nie jak jakis IE to zinterpretuje... Komentarze warunkowe to niejest hyba w standardzie xhtml wiec wogole nibiore tego pod uwage. Jak napisze np o otwieraniu linka w nowym oknie to odrazu wielka burza ze nie po to target usuneli zebym teraz jakies obejscia robil. A jak napisze ze sie "nie da" zrobic DIVA tak i tak to odrazu mike_mech najwiekszy webmaster wyskoczy z komentarzami IE. NIeuzywam tych komentarzy. POZDRO Kisiol_Ent extra super webmaster 5000++ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Komentarze warunkowe to najłatwiejszy i zgodny ze standardami sposób na taki sam wygląd strony po różnymi przeglądarkami.
2. Zacznij pisać po polsku, używaj znaków przestankowych. 3. Nie rób offtopicu, jeśli nie masz nic do powiedzenia na temat nie pisz. -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
To nie offtopic.
Niewiedzizalem poprostu ze komentarze ktore sa widziane tylko pod IE sa zgodne ze standartem :/ |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 24.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
za dużego problemu nie widzem.. , jest outline tego polecenia jednak nie interpretuje IE ale jak chcesz to masz przyklad :
<div style="outline: solid 1px red;">test</div> <div style="outline: solid 0px red;">test1</div> <div style="outline: solid 1px red;">test3</div> i teraz nie bedzie roznicy nawet jak jeden z div-ow ustawisz na 0px a drugi na 5px to dlatego ze obrys rysowany jest wewnątrz.. a jesli chcesz jakas alternatywe to tabelke zawsze mozna zrobic tak ze poustawia wszystko na miejsce, moja rada pocwicz tabelki... ![]() no jeszcze cos przyszlo mi do głowy np jeśli koniecznie chcesz sie bawic w szczegóły to możesz użyć plecenia position:relative; top: -1px; - czy cos w tym stylu pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 614 Pomógł: 7 Dołączył: 10.11.2003 Skąd: Rzeszów/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@surf: Ja rozumiem, że to forum i każdy może się tu wypowiedzieć. Ale czytajcie chociaż kawałek specyfikacji, o którym jest mowa.
Ten post edytował gekon 24.02.2007, 11:14:02 -------------------- Pokaż kod = Pokaż CAŁY kod, najlepiej działający na jakimś serwerze.
Fanatycy | glazar.info | semantyka | HTML i XHTML FAQ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:11 |