![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 27.10.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
W jaki sposób zrobić coś takiego, aby po wykonaniu logowania automatycznie zmieniał sie link z "zaloguj" na "wylogowanie"?
Jak narazie działa mi to w ten sposób, że odświerza się tylko dolna ramka strony głównej www, a całość odświerza się dopiero po wybraniu jakiejkolwiek opcji z głównego menu. Jak "wymusić" odświerzenie całej stronki po prawidłowym zalogowaniu ? ![]() Ten post edytował peksiarz 3.02.2007, 17:08:54 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 5 Dołączył: 24.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
header("Location: costam.php");
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2006 Skąd: Chojnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najlepiej do zmiennej np. $refer pobrać cały adres strony tzn. w formularzu logowania dodajesz
i jako value="" połączone zmienne
i będziesz miał adres do której header ('Location: '); ma się odwołać, żeby użytkownik nie musiał od nowa błądzić po stronie Mam nadzieję, że mój post jest chociaż średnio zrozumiały ![]() -------------------- Nie pomagam w sprawach php na GG i PW od tego jest forum! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 27.10.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
użyłem "header" ale nie wiem jak tym "sysyłaczem sutowego nagłówka" się posługiwać
wywala mi błąd: Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at c:\usr\krasnal\www\maker\index.php:20) in c:\usr\krasnal\www\maker\index.php on line 156 o jakich zasadach należy pamiętać przy kożystaniu z header ? ![]() Ten post edytował peksiarz 3.02.2007, 17:39:41 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2006 Skąd: Chojnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodaj ob_start(); po <?php
Po header nie możesz wysyłać już żadnych informacji typu echo itp. tak przynajmniej sobie przypominam co mi mówili Ten post edytował Lee 3.02.2007, 17:44:37 -------------------- Nie pomagam w sprawach php na GG i PW od tego jest forum! |
|
|
![]()
|
|
dodałem do funkcji login tuż po sprawdzeniu poprawności danych:
Kod ob_start(); header("Location: index.php"); exit; no i niestety, wywala mi ten sam błąd: Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at c:\usr\krasnal\www\maker\index.php:20) in c:\usr\krasnal\www\maker\login_functions.php on line 87 nie rozumiem tez tego: Cytat Po header nie możesz wysyłać już żadnych informacji typu echo itp. (..) dlaczego tak jest, mógłby ktoś mi to wytłumaczyć tak na chłopski rozum ![]() Ten post edytował peksiarz 3.02.2007, 18:13:54 |
|
|
![]()
|
|
po co to exit; po header?
-------------------- Nie pomagam w sprawach php na GG i PW od tego jest forum! |
|
|
![]()
|
|
Żeby upewnić się, że kod poniżej nie zostanie wykonany po przekierowaniu, znalazłem to na: http://www.klaban.torun.pl/help/phppl/function.header.html
niestety bez tego działa tak samo ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprawdz czy nie masz jakiejs spacji/entera przed <?php
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 1 Dołączył: 12.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po użyciu funkcji exit; żaden skrypt php pod nią nie zostawanie wykonany.
Przykład:
Co do header:
Po header nie możesz wysyłać już żadnych informacji typu echo itp. tak przynajmniej sobie przypominam co mi mówili ~Lee po i przed użyciem header można dalej kontynuować swój kod. Przykład:
Ten post edytował Mike122 3.02.2007, 20:27:33 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
dzięki Mike122 o to właśnie chodziło, pozdrawiam
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:40 |