![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 138 Pomógł: 0 Dołączył: 1.08.2006 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Robie pewną galerię i pod to Panel Administratora z uploadem . Wymyśliłem sobie takie rozwiązanie:
Jest formularz do którego wpisuje sobie nazwę folderu, po zaakceptowaniu tworzy się nowy folder na serwerze o nazwie wpisanej wcześniej np. w katalogu gal01/ Sprawa się nie kończy, ponieważ chcę aby automatycznie przy tworzeniu folderu, zawsze powstawaly podfoldery -> big/ oraz min/ Da się coś takiego zrobić? Szukałem na forum, ale chyba nie ma takiego typu tematu... Pozdrawiam ;-) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 138 Pomógł: 0 Dołączył: 1.08.2006 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No dobra... poszukałem i znalazlem wiele wpisów np:
U mnie na localhoscie bez problemu tworzy folder, natomiast na serwerze wyrzuca mi to: Cytat Warning: mkdir(mydir) [function.mkdir]: Permission denied in /home/skafand/domains/skafanderfaso.cal.pl/public_html/test.php on line 3 pomyślałem, żeby może tworzył folder przez połączenie FTP, tak więc:
..jak uruchomić ww. skrypt np, po naciśnięciu przycisku "onclick" oraz zeby nazwę pobierał z formularza Kod <input type="tekst" name="dodaj"> kombinowalem z:
ale zabardzo nie wiem jak sie za to zabrac.. Prosze o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie umiesz czytać?
pisze że nie masz uprawnień do tworzenia katalogu, coś mi się wydaje że linuksa na oczy nigdy nie widziałeś.... |
|
|
![]()
|
|
Straszni miły jestes...
Linuxa mam - Fedore,napisalem specjalnie ten błąd, żeby pomóc mi w jaki sposób to ominąc... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski/Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ustaw prawa dostepu do katalogu w którym jest tworzony katalog na allow write. Powinienes wiedzieć o co chodzi skoro masz linuxa. Poza tym, powinienes tez wiedziec, ze tego sie nie da ominąć
![]() Ten post edytował menic 4.02.2007, 23:08:10 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Zabardzo nie wiem o co chodzi... Możesz napisac?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zostało przecież napisane
Cytat Ustaw prawa dostepu do katalogu w którym jest tworzony katalog na allow write Inaczej: ustaw prawa do zapisu dla katalogu katalogu w którym jest tworzony katalog. Jeszcze inaczej: ustaw chmod 777 dla katalogu katalogu w którym jest tworzony katalog. Każdy normalny klient FTP daje taką możliwość. -------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 08:53 |