![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 2.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam problem, napisałem na potrzeby klasy kalendarzyk do ktorego można dodawać terminy sprawdzianów itp. Problem polega na tym, że poprawnie kalendarz działa tylko na serwerze (apaczu) na moim komputerze. Gdy umieszczam go i włączam na jakimś serwerze, a próbowałem już na kilku, występują błędy. A ponieważ akurat wystęują w pętli to strona sie zawiesza. Kalendarzyk operuje na plikach .txt które są w katalogu kal, a w nazwie mają dzień miesiąca (np. 1.txt). Oto kod programu:
Tu jest ten kalendarz na serwerze http://www.bugi.webd.pl/kalendarz/ tylko uwaga, bo się wykonuje w nieskończoność! Błędy to: Cytat Warning: fopen(kal\1.txt) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/bugi/public_html/kalendarz/index.php on line 53 Warning: feof(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/bugi/public_html/kalendarz/index.php on line 54 Warning: fgets(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/bugi/public_html/kalendarz/index.php on line 56 Tylko, że te błędy są bez sensu bo to wszystko na moim komputerze na apaczu działa jak powinno... Będę wdzięczny za pomoc w ustaleniu co jest nie tak, że na na zwykłych serwerach skrypt nie działa. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
1. Plik kal/1.txt nie istnieje. Spróbuj zamienić \ na /
2. Sprawdź chmody. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 380 Pomógł: 2 Dołączył: 5.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ukosnik w sciezce masz w zla strone
tylko uwaga, bo się wykonuje w nieskończoność! skoro o tym wiesz to sie przed tym zabezpiecz ![]() -------------------- Wybierasz się do Zakopanego? Odwiedź Willę Pod Górami. Następnym razem na pewno do niej wrócisz :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 2.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wielkie dzięki
![]() taki mały błąd a tyle narobił... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 138 Pomógł: 0 Dołączył: 1.08.2006 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie chce zakładac nowego tematu, wiec pisze tu, a mam identyczny problem...
wyswietla ten sam blad w 9 lini
w adresie slash jest w poprawna strone ustawiony oraz chmody (tylko nie wiem czy trzeba) na 777 Pilne.. pomozce..! juz wiem w czym jest problem, na serwerze nie ma włączonej funkcji allow_url_fopen fopej() - mozna czyms zastapic?? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:06 |