![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2007 Ostrzeżenie: (60%) ![]() ![]() |
Mam taki problem:
Robie strone xhtml z uzyciem php... jak wiadomo aby ustawic tytół dajemy w head title... itd. tylko ze ja mam generowana storne ifami i aby wstawic odpowiedni tytul musialbym narzycac mase kody jeszcze a niemozna jakos prosciej? Tzn jeszcz enieczytalem ale chyba java script potrafi zmienic tytul strony? NIechodzi mi o to jak sie tom jawą zmienia bo zaraz sobie doczytam jak to zrobic ale chodzi mi o to czy tak wlasnie sie robi czy bardziej zaawansowani uzytkowniyc robia to jakos mądrzej odemnie? o.0 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 26.12.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pisz po polsku bo nie wiadomo o co ci chodzi (jakie ify?
![]() ![]() -------------------- Zapraszam na bloga: http://matlas.obsysa.net/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 23 Dołączył: 3.06.2006 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bardziej zaawansowani użytkownicy używają systemy szablonów i przed wygenerowaniem strony ustalają sobie <title>...
Jeśli jednak nie używasz a chcesz osiągnąć takie coś, to musisz generować title przed jego znacznikiem, czyli poprzez if'a jeszcze przed <html> generujesz sobie zmienną $title, którą potem wstawiasz poprzez <? echo $title; ?> w znacznik <title>. Pamiętaj, że aby się wstawił tutuł, zmienna musi być już wygenerowana przed jej użyciem. ![]() ![]() Ten post edytował mokry 2.02.2007, 02:58:51 -------------------- Pomogłem? Podziękuj proszę klikając poniżej "POMÓGŁ" ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2007 Ostrzeżenie: (60%) ![]() ![]() |
mam cos takiego (obrazowo):
include 'naglowek' include 'menu' dupa = $_GET['go']; if dupa == 'obrazki' ....... include muzyka.htm if dupa == 'muzyka' ..... include muzyka.htm if teraz jak includuje np obrazki.htm to hce aby sie zmienil tytol :/ i niechce tego robic metoda $title i duzo ifow przed... tylko zeby kod jakis byl w tym 'obrazki.php' np JSript by zmienial zreszta chyba zastosuje sie do tego $title a co to som szablony? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Naucz się pisać po polsku, bo tych postów nie da się po prostu czytać. Zrozumiałem, że chcesz zmienić tytuł strony na podstawie aktualnie załadowanego modułu.
Stwórz sobie jakąś funkcję, która na podstawie modułów, będzie ustawiała odpowiedni tytuł. Przykładowo gdzieś na początku ładujesz plik z funkcją:
Funkcja może wyglądać w taki sposób:
Natomiast jeśli chodzi o szablony, to wysil się trochę i poszukaj na forum. Pozdrawiam! Ten post edytował strife 2.02.2007, 04:02:06 -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
OK poszukam. Dzieki za pomysl z ta tablica, bedzie prosciej bo wszystko czytelnie i w jednym miejscu.
Ide do szkoly a jak wruce to sprobuje upgreadowac moja storne. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszono Cię kilka razy: pisz po polsku.
Nie potrafisz, to zamykam wątek. Nie będziemy się tu z Twoja polszczyzną męczyć. Chcesz pisać, pisz dokładnie. Otworzę jak prześlesz mi na PW listę wszystkich błędów, które popełniłeś ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:52 |