![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 21.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Moj problem tyczy się zmiennych sesyjnych. Kod strona1.php <? $_SESSION["logged"]=5; ?> strona2.php <? echo $_SESSION["logged"]; ?> niby powinno działać ale niestety wartość zmiennej ustalona na strona1.php nie jest zachowana na strona2.php, tak jakby nigdy ta zmienna nie istniała. Z kolei jesli zastosuje funkcje session_start() wywali mi błąd Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at E:\koziCup\logpage.php:7) in E:\koziCup\logpage.php on line 31 Nie wiem dlaczego tak się dzieje, probowałem wiele sposobów, może coś nie tak w konfiguracji php? ![]() jako serwera używam programu alcer i do tego php 4.4.4; co ciekawe gdy utworze zmienna w tablicy $_POST również skasuje się ona po przejściu na inna stronę z kolei zarówno zmienne w tablicy $_POST jak i w $_SESSION są aktualne tak długo dopóki nie przejdę na inna stronę heh ;/ moze ma cos z tym wspolnego budowa ramkowa strony, index.html zawiera kod dzielacy strone na ramki(baner, menu, tresc) a reszta jest w nich wyswietlana jako osobne strony. Pozdrawiam i proszę o pomoc |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:13 |