![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 25.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czesc
Panowie mam problem i już zgłupiałem. Albo ja robie jakiś potwornie trywialny błąd i już się tak głęboko gdzieś zasugerowałem, albo czegoś nie wiem. Moze coś czegoś [poprostu nie obsługuje a ja o tym nie wiem. Panowie looknijcie prosze. puszczam do bazy nastepujace zapytanie w transakcji z php:
Zero błędu, zero ostrzeżenia, ale dane się nie wpisują. Transakcja prawdopodobnie zadziałała gdyż w bazie nie pojawia się żaden z 2 rekordów. Za chwilę podmieniam $query_result=mysql_query na echo aby sobie podejrzeć co za zapytanie mi sie wygenerowało. W przegladarce naciskam F5 aby wszystko poszlo na tych samych danych z POST i wyswietla mi sie zapytanie. Nastepnie kopiuje je i uruchamiam w kliencie phpMyAdmin i..... wszystko dziala calkowicie poprawnie. Pytanie: Dlaczego z poziomu phpmyadmina to dziala a z poziomu php nie ![]() Z góry dzieki ;-) PS. KOzystam z zestawu serwerów easyPHP PS2 Acha przepraszam, zapomnialem dodać że oczywiscie obie tabele są typu InnoDB Ten post edytował and6412 1.02.2007, 19:44:43 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 26.12.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pozno jest ale mi sie wydaje ze musisz to na 4 rozbic czyli zrobic tak
zapytanie: START TRANSACTION mysql_query zapytani1: insert mysql_query zapytanie2: insert mysql_query zapytanie: commit (jesli oki) mysql_query tak na 100% zadziala http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/commit.html Ten post edytował matlas 2.02.2007, 03:17:14 -------------------- Zapraszam na bloga: http://matlas.obsysa.net/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 15 Dołączył: 7.11.2004 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podobny problem: Wstawianie rekordów: wszystko albo nic
-------------------- Kto pyta, nie błądzi...
Kto zbłądził, ten pyta... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 25.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki panowie
Faktycznie rozwalenie na kilka funkcji pomogło. Pozdrawiam Andrzej |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 09:21 |