![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 138 Pomógł: 0 Dołączył: 29.10.2006 Skąd: BB Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dorwałem taki kod
Jak widac pomimo ze mamy tu funkcje która wykonuje sie tylko w wypadku nieskopiowania to i tak pliki sie kopiują ![]() Pierwszy raz sie spotkałem z zaprzeczeniem który jednocześnie jest wykonaniem zaprzeczenia tego zaprzeczenie ![]() Czy kazde zaprzeczenie powoduje wykonanie sie "niezaprzeczenia" ? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 380 Pomógł: 2 Dołączył: 5.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() -------------------- Wybierasz się do Zakopanego? Odwiedź Willę Pod Górami. Następnym razem na pewno do niej wrócisz :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ma w tym nic dziwnego, w warunku if sprawdzane jest, czy to, co zwróciła funkcja copy jest prawdą czy fałszem, jeśli fałszem, wypisywany jest stosowny tekst. Aby jednak sprawdzić, co zwróci funkcja copy, ta funkcja musi się wykonać.
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 138 Pomógł: 0 Dołączył: 29.10.2006 Skąd: BB Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Aha. Teraz to dopiero zrozumiałem. Zapomniałem o tych 2 wartościach TRUE i FALSE.
No to juz jestem mądrzejszy. ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:06 |