![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
tak wygląda formularz: index.php Problem: gdy zaznaczę którąś z opcji i kliknę głosuj to tak, jakbym nacisnął odśwież (adres strony się nie zmienia) natomiast gdy kliknę głosuj bez zaznaczania to przenosi mnie do działu sonda1 (czyli działa dobrze) Gdzie popełniłem błąd? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U mnie ten kod działa, sprawdałem na Operze, IE a także na Fx, zmienia się adres np. ?glos=6&dzial=sonda1. Mimo to pozwoliłem sobie i tak poprawić ten kod i uzupełnić o "ciapki" ...
-------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
u mnie nie działa na Firefoxie i IE (Opery nie mam aktualnie zainstalowanej), co ciekawe wszystkie inne formularze na innych stronach działają bez zarzutu.
sonda jest tutaj Ten post edytował jarekj8 1.02.2007, 09:55:10 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A mi się wydaje że nie wskazujesz mu gdzie ma te dane tym get'em wysłać.
A dokładniej niema action="". |
|
|
![]()
|
|
dodanie action="index.php" nic nie zmienia.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A napisz jak chcesz wysłać te informacje?
Bo rozumiem jak byś to chciał POST'em puścić w ten sposób dając action po prostu na index.php http://php.net.pl/manual/pl/language.varia....predefined.php |
|
|
![]()
|
|
przecież pisze w formuarzu method="GET"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 380 Pomógł: 2 Dołączył: 5.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na poczatku index.php (czy innego pliku doktorego wysylasz te dane) dodaj linijke :
-------------------- Wybierasz się do Zakopanego? Odwiedź Willę Pod Górami. Następnym razem na pewno do niej wrócisz :)
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 2 Dołączył: 30.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Echz... jak nic nie jest zaznaczone to jasne że się nie wysyła...
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2006 Skąd: include('root/europe/ poland/szczecin.php'); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@wykrywacz:
Jak rozumiem chcesz aby html dynamicznie podczas przełączania radiobuttona przypisał wartość do zmiennych !??!?! Jak chcesz aby to html robił ? Moim zdaniem sondę robić przez metodę get jest poronione. Każdy może skopiować sobie adres do schowka i w łatwy sposób wywoływać kilkakrotnie wygenerowany adres... Pomyśl nad użyciem metody POST. Ten post edytował Amorph 2.02.2007, 13:42:10 |
|
|
![]()
|
|
Amorph
Słuszna uwaga ale jak chcesz przekazać wartości i zapisać je w czym kolwiek używając html'a ? Jeżeli wiesz jak to powiedz chętnie się nauczę ![]() Stąd napisałem, o tym aby posłać to w ten sposób, już pomijając że pełną rację masz że powinno iść to POST'em |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2006 Skąd: include('root/europe/ poland/szczecin.php'); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Słuszna uwaga ale jak chcesz przekazać wartości i zapisać je w czym kolwiek używając html'a ? Nie pisałem o zapisywaniu przez html a o przypisywaniu. A jak przypisywać... Pola w formularzach przyjmują jakeś wartości.... czyli są przypisywane. A co do tematu... @jarekj8: W którym miejscu odczytujesz przesłane dane? ![]() $_GET[''] ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
odczytywanie danych jest w innym pliku... ale to bym musiał wam cały kod wysłać
mi nie chodzi o samo to że nie odczytuje danych tylko o to że ich nie wysyła (nie ma ich w adresie)... co do wielokrotnego głosowania to mam to zabezpieczone skryptem |
|
|
![]()
|
|
To pokaż fragment odpowiedzialny już za samo wysłanie, tego Geta
|
|
|
![]()
|
|
wysyłanie? to formularz wysyła, chyba chodziło ci o odbieranie... wyślę wszystko:
index.php:
cookie1.php:
sonda1.php:
Ten post edytował jarekj8 3.02.2007, 10:49:44 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:30 |