![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Jestem tu nowy, wiec pisząc tego posta złamie kilka zasad.. Więc prosze z góry o wybaczenie...
Sprawa wygląda tak, ze napisalem prosty, skrypt który pobiera nazwy plikow z pliku tekstowego, a anstępnie wczytuje je do pola wyboru z którego urzytkownik moze wtbrac dany plik i po wcisnięciu wyślij, go edytować... Jednak jest kilka rzeczy które chcialbym zmienic a nie wiem jak.. 1. Po wpisaniu znaku " skrypt zapisuje nie wiem dlaczego "/ cos takiego... 2. Chciałbym wprowadzić taką modyfikacje ze gdy w tekście jest znak nowej lini to program wstawia znacznik <br>, ale podczas powtornego wczytywania kodu znacznika nie widac, jest pomijany, chodzi o taki prosty edytor html.... Chcialem dodac tam jeszcze opcje pogrubiania i wstawiania hiperłącza, ale to juz moze póżniej.... Oto skrypt który napisalem..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie napiszę Ci co gdzie zmodyfikować, ale za to dam Ci odpowiedzi na Twoje pytania.
Cytat 1. Po wpisaniu znaku " skrypt zapisuje nie wiem dlaczego "/ cos takiego... stripslashes" title="Zobacz w manualu php" target="_manual Cytat 2. Chciałbym wprowadzić taką modyfikacje ze gdy w tekście jest znak nowej lini to program wstawia znacznik <br>, nl2br" title="Zobacz w manualu php" target="_manual Mam nadzieję, że pomogłem. Teraz jedynie musisz w odpowiednim miejscu dać te metody. Pozdrawiam. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki!! Pomogło :-)
Wszystko jest ok, ale nie potrafie zrobic zeby wczytując tekt zamiast znacznika </br> wstawial nową linie a znacznik pomijal. Da rade cos takiego zrobic?? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 23 Dołączył: 3.06.2006 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Pomogłem? Podziękuj proszę klikając poniżej "POMÓGŁ" ;)
|
|
|
![]()
|
|
Niestety nie działą.. Coś chyba pokręciłem :-) Działa juz poprawnie.. Dzieki wielkie za pomoc.. ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 12:34 |