![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 607 Pomógł: 23 Dołączył: 8.09.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, napisałem wyrażenie
Ma ono za zadanie wyciągnięcie linków ze stringu i wrzucenie je do moja funkcja. Do mojafunkcja chcę przekazać talbicę, gdzie pierwszym argumentem, jak sie domyslacie zapewne będzie adres pobrany z pomiędzy "" a drugim coś co jest między <a ...>TO</a> Sęk w tym, że to wyrażenie kiedyś mi działało, ale ostanimi czasy, nie wiem czemu, może wgrałem jakąś inną wersję tego pliku przestało. Nie mam zielonego pojęcia, czemu to nie działa. Na moje skromne oko powinno ![]() Pozdrawiam próbowałem jeszcze zmienić te wyrażenie, ale nic nie pomaga, czy ktoś się orientuje dlaczego to nie działa? Ten post edytował Spirit86 1.02.2007, 20:47:18 -------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
DB: MySQL 4.1 | php: 4.4.3 Pomogłem Ci? Wciśnij przycisk POMÓGŁ. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 2.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wszystko powinno działać, dziwne...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 5 Dołączył: 14.09.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://bedkowski.pl/a/php_regex/3/#reg9
Po drobnej modyfikacji otrzymujemy cos takiego (chyba dorzuce to tez do listy ![]() Kod #<a.*?href=('|")?(?(1)$1| ).*?>(.*?)</a>#si
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 607 Pomógł: 23 Dołączył: 8.09.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja już nie wiem co tu jest źle, zastosowałem to co napisałeś, to także nie działa, ech Ten post edytował Spirit86 3.02.2007, 15:08:54 -------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 5 Dołączył: 14.09.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co nagle to po diable, tu jest poprawka:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
no dobrze, stworzyłeś z tego tabelę, sęk w tym, że ja musze teraz troche te linki pozmieniać, a to będzie prawie niemożliwe Twoim sposobem,
chciałem zrobić funkcję, która by zamieniała Kod <a href="uselink.php?url=jakistam_adres">opis</a> w Kod [url=http://jakistam_adres]opis[/url] no i najlepiej, żeby użyć funkcji preg_replace_callback ze względu na to, że linki Kod <a href="uselink.php?url=jakistam_adres">jakistam_adres</a> chciałem zmienić w:Kod jakistam_adres A sposób jaki mi pokazałeś nie za bardzo mi tu pomoże :/ sry, że tak marudze, ale te wyrażenie jest mi niezbędne do dalszych prac ![]() pozdrawiam Ten post edytował Spirit86 3.02.2007, 15:34:19 -------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
|
|
![]()
|
|
Nie rozumiem.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:53 |