![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 2 Dołączył: 31.01.2007 Skąd: PL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam.
chcialbym prosić o pomoc, otóż chciałbym stworzyć formularz dieki któremu uploadowane bedzie zdjecie na server, a inne informacje z formularza bedą zapisywane do bazy [mysql], do tej pory wszystko mi wychodzi, ale problem pojawia się gdy chce do bazy danych przekazać nazwę uploadowanego zdjęcia z tego formularza. próbowałem przekazać w poleceniu mysql_query("INSERT INTO galeria VALUES(. . . . ); podać wartość z tablicyuploadu pliku czyli \"$_FILES[zdjecie][name]\",, niestety w bazie danych nie jest zapisywana nazwa zdjęcia (np. zdjecie.jpg) tylko "Array[name]". oto kod który mam:
a formularz wygląda następująco PROSZĘ o pomoc w rozwiązaniu tego problemu -------------------- ..:: wiNNing is NOT everything. . . aTTitude IS ::..
MAGma.photoGallery |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
nie: $_FILES[zdjecie][name]
a: {$_FILES[zdjecie][name]} http://pl.php.net/manual/pl/language.types...parsing.complex pozatym zjadles \ przy " -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 2 Dołączył: 31.01.2007 Skąd: PL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
SIUPER... dziękuje ślicznie nospor, dziala :]
korzystając jescze z okazji chcialbym sie zapytac jak zorbić z tego uploadowanego zdjęcia miniaturke, która bylaby zapisywana do osobnego pliku i również zapisaywana w bazie danych w innej kolumnie tabeli ? -------------------- ..:: wiNNing is NOT everything. . . aTTitude IS ::..
MAGma.photoGallery |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:54 |