![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 21.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Czy może ktoś spotkał się z problemem znikającej spacji w temacie maila wysyłanego w ISO-8859-2 przez PEAR:Mail/mime? Zawsze tam gdzie w słowie pojawia się np. 'ą' spacja za tym słowem znika. To jest chyba błąd kodowania nagłówka, ale nie wiem jak go ominąć. :-) Błąd występuje rówienież w PHPMailer, ale co ciekawe tylko w mailach wysyłanych na @gmail.com przykład: temat: Pączki doskonałe przychodzi: Pączkidoskonałe Dzięki za ewentualną pomoc. Pozdrawiam kris Ten post edytował klicom 31.01.2007, 11:21:49 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam dokładnie ten sam problem
Temat: Używaj dłużej i dłużej... zmienia się na: Używajdłużej i dłużej... Rozwiązanie zastępcze przyniosło wstawienie tzw "twardej spacji": w miejscu gdzie zjada normalną. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2003 Skąd: Szczecin->niebuszewo->*(next to window) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale jak wpiszesz w tytule zamiast spacji to podczas odbierania wiadomosci nie wyswietli sie spacja
-------------------- Jeśli życie to kara to nieźle nabroiłem ;-)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 09:52 |