![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nigdzie w internecie nie moe znaleść. Hotscripts(com i pl) tez nie ma tego co potrzebuje. Chodzi mi konkretnie o skrypt logowania w raz z pwnymi funkcjami. Mianowicie:
1. Logowanie, rejestracja i wylogowanie; 2. Ta sama strona dla wszystkich użytkowników ale inne dane w profilach i informacjach zawartych w menu(Nick i inne dane podane przez uzytkownika). 3. Po zalogowaniu odkrycie "ukrytych" opcji menu. 4. Przypomnienie hasła 5. Baza użytkowników pobierana z MySQL z forum pbpBB Ponad to potrzebuję skryptu który umożliwiałby zwykłemu userowi dodać grupę(lub jak kto woli klan). Czyli formulaż edytowalny przez załozyciela z możliwością przekazania uprawnien. W punktach: 1. Dodawanie i Usuwanie grupy. 3. Możliwość dodania informacji o grupie i loga. 4. Dodawanie ludzi do grupy poprzez wybór z listy dostępnych uzytkowników w bazie forum lub wpisanie. 5. Strona grupy(klanu) powinna zawierać logo i opis. 6. Edytowalność tylko przez załozyciela(uzytkownika pobranego z bazy phpBB)(czyli jezeli Edek załozył grupę to tylko on może ją edytować) 7. Przekazywanie właściciela (czyli edek oddaje komuś grupę i juz nie moze jej edytować a ktoś drugi moze) Będe wdzięczny ![]() Edit: Oczywiście wszystko opartę na MySQL a baza userow pobierana od phpBB Ten post edytował Gostom 30.01.2007, 20:27:41 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmmm mamy Ci napisać krok po kroku jak zrobić takie skrypty
![]() A może chcesz żebyśmy Ci pomogli i wyszukali ewentualne błędy lub też jakieś sugestie ![]() -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Krok po kroku jak zrobić
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Krok pierwszy: kurs php
Krok drugi: kurs MySQL'a Krok trzeci: opisać dokładnie co chce się zrobić Krok czwarty: zacząć pisać -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
ehh... to było chamskie... Jednym pomagacie innych bluzgacie.. chyba musze szukać pomocy gdzie indziej...
|
|
|
![]()
|
|
A czego się spodziewałeś
![]() ![]() Probowałbyś wklejać kod na siłe i pytał się dlaczego nie działa .... byś powiedział, że jesteśmy chamscy bo dajemy Ci niedziałający kod. Jeżeli chcesz napisać to sam to musisz od czegoś zacząć. W Twoim przypadku to podstawy. Z chęcią Ci pomogę ... ale gotowca nie napiszę bo to nie ma sensu. Dam Ci wskazówki: Logowanie: Musisz zrobić fomularz, za pomocą którego będziesz pobierał dane od użytkownika, potem musisz je zapisać do bazy danych. W momencie logowania, musisz sprawdzić dane, przesłane z formularza logowania, z danymi z bazy danych i w przypadku gdy dane będą prawidłowe zalogujesz użytkownika. W momencie zalogowania będziesz mógł pokazać użytkownikowi pozycje w menu, które wcześniej były ukryte. Zrobisz to na podstawie informacji zapisanej podczas logowania, czy użytkownik jest zalogowany. Wiesz co robić po tych wskazówkach ![]() Ten post edytował Cienki1980 30.01.2007, 21:28:57 -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Jeżeli masz gotowy kod to daj
![]() @UP: Podasz mi funkcje która odpowiada za hmm.. odkrycie menu po zalogowaniu? Będe wdzięczny ![]() BTW: Włsnie o taką pomoc mi chodzi. Ten post edytował Gostom 30.01.2007, 21:31:49 |
|
|
![]()
|
|
Nie mam gotowego kodu ... bo masz jakieś swoje wytyczne, które chcesz zrealizować. I musisz się ich trzymać podczas tworzenia serwisu.
Szybko się uczysz .. więc dlaczego oburzyłeś się jak powiedziałem, że masz zajrzeć do manuala ![]() -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Bo w sumie najpierw chodziło mi o zaprowadzenie za rączke po finkcjach itp... Czyli tak jak tutoriale...
|
|
|
![]()
|
|
Ale nie ma gotowych funkcji typu pokaz_menu() .. musisz je sam stworzyć na podstawie funkcji dostępnych w php. Pobieranie danych z bazy, porównywanie danych, porównywanie stringów, przyrównywanie, wyświetlanie, pętle, warunki itp itd.
-------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
wow.. to ja ide poczytać manuale.. a jak by ktoś chciał mi pomóc w nauce albo miał taki skrypt napisać z nudów.. to wicie gdzie jestem(PW
![]() |
|
|
![]()
|
|
O pomoc w rozwiązywaniu problemów możesz zawsze prosić .. o gotowce będzie ciężko. Chyba, że z kimś się umówisz i ktoś to za Ciebie wykona. W każdym bądź razie nie poddawaj się.
-------------------- 404
|
|
|
-Szendi- |
![]()
|
Goście ![]() |
Hmm ja właśnie potrzebuje owy skrypt tylko że prostszy:
-rejestracja uzytkownikow -przypominanie hasel -uzytkownicy moga dodawac klany (opis nazwa meila graczy) -w panelu mozliwosc edycji kazdego klanu pomoże ktoś? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli masz gotowy kod to daj ![]() @UP: Podasz mi funkcje która odpowiada za hmm.. odkrycie menu po zalogowaniu? Będe wdzięczny ![]() BTW: Włsnie o taką pomoc mi chodzi. dla ciebie kartofle, dla innych ziemniaki, nie zmienia to faktu, ze jest to najwyklejsze zlecenie -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 21.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
PHP jest naprawdę prosty. Wystarczy poświęcić trochę więcej niż trochę czasu i umiemy sami napisać prostą stronę. Rada, kursy są po to aby język programowania zrozumieć, a nie korzystać z gotowców skryptów udostępnionych przez dany kurs... .
Na początek polecam książeczkę z biblioteczki Komputer Świat: Programowanie w PHP. Pozdrawiam. ![]() BTW. Polecam się zapoznać jeszcze z tym działem: Temat: linkiKursy_dla_poczatkujacych |
|
|
-Gość:P- |
![]()
|
Goście ![]() |
-> formularz logowanie.html
-> skrypt login.php
-> skrypt zalogowany.php
-> skrypt wyloguj.php
Uwaga! Mogłem się pomylić w skryptach, więc proszę o zrozumienie - jestem dopiero początkującym! Nie umiem na razie zrobić przypominania hasła oraz... rejestracji? Nie no żartuję, umiem robić rejestrację, ale dodam później, ok? ![]() Powodzenia z wkładaniem na stronę i sprawdzaniem błedów.. życzy Gość:P ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 12:16 |