![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 17.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! mam kod, ale jak dodaję rekordy to są widoczne i stronicowane, niestety w dziwny sposób segregowane według pierwszych liter rekordu. A ja chciałbym żeby się nie segregowały, tylko od razu po dodaniu nowego rekordu - był na pierwszym miejscu (w tym przypadku chodzi o gry online). CZY KTOś WIE JAK "WYłąCZYC" TO... SORTOWANIE WEDłUG PIERWSZYCH LITER REDKORDU? dodam ze mam tylko jedno pole o nazwie gra
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz tak:
Czyli sortujesz po polu gra, a powinineś po id, czy też polu auto_increment jakokolwiek się ono nazywa. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 17.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czyli tam gdzie "gra" powinienem dać id?? tylko co to da? skoro mam tylko jedno pole gra w tabeli?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro masz tylko jedno pole w tej tabeli to jak chcesz sortować
![]() Musisz mieć dodatkowe pole, albo typu INT auto_increment ( im nowsze wpisy tym większa będzie ta wartość ), lub pole z datą gdzie będziesz wpisywał datę dodania wpisu do tabeli i po niej sortował -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prosze poprawic tytul topiku. Ten jest niezgodny z regulaminem (zupelnie bez tresci).
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.06.2025 - 15:59 |