![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 1 Dołączył: 16.04.2004 Skąd: z domu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam pewnien problem.
Chcę umieścić na stronie funkcje Sajax w znacznikach script i mam pewnien problem. Mianowicie taki kod nie działa:
A taki działa tylko, że jest niezgodny z XHTML'em:
Chodzi o różnicę, że w jednym jest <![CDATA[ a w drugim nie. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu tzn. jak mogę umieścić skrypt Sajaxa w dokumencie tak, żeby działał i równocześnie był zgodny z XHTML. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powinno być tak:
Kod <script type="text/javascript"> a nie tak:// <![CDATA[ function fun() { ... } // ]]> </script> Kod <script type="text/javascript">
<![CDATA[ function fun() { ... } ]]> </script> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 1 Dołączył: 16.04.2004 Skąd: z domu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bardzo dziękuję temat do zamknięcia!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 2.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podłączę się do tego tematu, ponieważ moje pytanie będzie podobnej treści.
Zastanawiam się jak wstawić php do xhtml'a. Oczywiście można zmienić rozszerzenie pliku na php i rzeczywiście to rozwiązanie zazwyczaj się sprawdza. Problem polega na tym, że kod php chciałem umieścić na stronie głównej (index.xhtml) teoretycznie tutaj też mógłbym zmienić nazwę, ale czy nie ma jakeigoś sposobu, aby pozostawić starą nazwę, a konkretnie to stare rozszerzenie(*.xhtml) (?) czyli Jak w pliku z rozszerzeniem xhtml umieścić kod php ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
normalnie o ile serwer przetwarza pliki o takim rozszerzeniu jako pliki php czyli przepuszcza je przez parser php (co mozna sobie ustalić jak ktoś bardzo chce w htaccess)
odchodząc od wątku kapkę... ja do plikow xhtml dalej stosuje rozszerzenie html po co sobie udziwniać ;p Ten post edytował kwiateusz 2.02.2007, 01:32:35 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:23 |