![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 30.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam taki problem testowo napisałem prosty skrypt którego zadaniem jest insert. Gdy zmienną będę wysyłał w urlu i odświeżał przeglądarke to dane zostają dodane do bazy. Problem pojawia się gdy odczekam z 15 sek, ponowne odświeżenie adresu powoduje że nie dzieje się nic, totalnie wisi. Odpalenie w nowym oknie też nic nie pomaga nawet przy wysyłaniu innej treści w zmiennej. Jedyny ratunek to reset apache i powne odpalenie skryptu. Myślałem że to kwestia limitu połączeń to ustawiłem połączenia stałę a w php.ini dołożyłem dodatkowe wpisy wyglądające tak: [OCI8] oci8.privileged_connect = 0 oci8.max_persistent = -1 oci8.persistent_timeout = -1 oci8.ping_interval = 60 oci8.statement_cache_size = 20 oci8.default_prefetch = 10 oci8.old_oci_close_semantics = 0 Ale to też nic nie pomogło. skrypt wygląda tak: <? $c=OCIPLogon("user", "haslo", "//127.0.0.1/XE"); if ( ! $c ) { echo "Blad polaczenia " . var_dump( OCIError() ); die(); } // dodanie danych do bazy... $s = OCIParse($c, "insert into tab2 values (1, '$zmienna')"); OCIExecute($s, OCI_DEFAULT); // Select z bazy oracle... $s = OCIParse($c, "select * from tab2"); OCIExecute($s, OCI_DEFAULT); while (OCIFetch($s)) { echo "COL1=" . ociresult($s, "COL1") . ", COL2=" . ociresult($s, "COL2") . "\n"; } OCICommit($c); // rozłączenie się z oracle... OCILogoff($c); ?> Czy ja coś robie źle ? czy poprostu php wymaga jeszcze jakiejś konfiguracji. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 16:12 |