![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 12.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Dotychczas stosowałem template_IT. Postanowiłem przejść na SMARTY. Mam pytanie. W template_IT mogłem zdefiniować w jednym szablonie - np. zawierajacym formularze, kilka wersji jednego formularza. Wykonując metodę: TOUCH, gdzie parametrem byla nazwa wersji, moglem wybrac ta wersje, ktora mi pasowala. przykład: http://pear.php.net/manual/en/package.html....touchblock.php Jak podobna rzecz zrobić w SMARTY? Uzyc SECTION z parametrem powtarzania ustawionym na 0 ![]() Ten post edytował become 30.01.2007, 11:18:43 -------------------- Darmowy Kreator Stron Internetowych
NR1 W Polsce - Portal Społecznościowo-Randkowy Pozycjonowanie - najlepsze polskie narzędzie |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 952 Pomógł: 154 Dołączył: 20.01.2007 Skąd: /dev/oracle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chociażby zwykłą instrukcję warunkową masz od tego:
Kod {if $login_successful} formularz {else} drugi formularz {/if}
-------------------- Specjalista ds. głupich i beznadziejnych, Zyx
Nowości wydawnicze: Open Power Collector 3.0.1.0 | Open Power Autoloader 3.0.3.0 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 12.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to rozwiazanie nie za bardzo mi odpowiada.
jezeli bede mial plik z komunikatami np. 20 roznych komunikatow, to w template_IT po prostu robilem
gdzie jaki_blok bylo nazwa bloku zawierajaca odpowiedni komunikat - i to wszystko. A SMARTY będę musiał pisać kilkanaście if-ów ![]() Bez sensu. Ten post edytował become 30.01.2007, 13:27:47 -------------------- Darmowy Kreator Stron Internetowych
NR1 W Polsce - Portal Społecznościowo-Randkowy Pozycjonowanie - najlepsze polskie narzędzie |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator wortalu Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 960 Pomógł: 39 Dołączył: 21.10.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to może capture?
Definiujesz parę bloków, w php przekazujesz nazwę bloku, w szablonie wyświetlasz odpowiedni blok po nazwie. |
|
|
![]()
|
|
tez nie.
poniewaz capture wycina tylko to co jest pomiedzy {capture} a {/capture} mi chodzi o to, aby wszystko co jest w template zostalo pokazane + 1 wybrany element. Tak dziala to w template_IT. mam np. taki template.
to wybierając blok "kom2" wyswietli mi się:
Ten post edytował become 30.01.2007, 14:14:45 -------------------- Darmowy Kreator Stron Internetowych
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator wortalu Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 960 Pomógł: 39 Dołączył: 21.10.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak dobrze pamiętam capture działa podobnie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 952 Pomógł: 154 Dołączył: 20.01.2007 Skąd: /dev/oracle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jaka to jest różnica między zrobieniem dwudziestu <!-- BEGIN costam -->tekst<!-- END costam -->, a zrobieniem dwudziestu {if $costam}tekst{/if}? Przecież na dobrą sprawę to jest dokładnie to samo.
-------------------- Specjalista ds. głupich i beznadziejnych, Zyx
Nowości wydawnicze: Open Power Collector 3.0.1.0 | Open Power Autoloader 3.0.3.0 |
|
|
![]()
|
|
nie chce mieć IF-ów po stronie SMARTY - to jest ta różnica
IF-y mogę sobie zrobić w php. -------------------- Darmowy Kreator Stron Internetowych
|
|
![]()
|
|
Jejku... a w Template_IT to niby czym to robiłeś, jak nie instrukcją warunkową (fakt - uproszczoną i pod nieco inną postacią/nazwą, z nieco inną obsługą, ale jednak)?
![]() -------------------- Specjalista ds. głupich i beznadziejnych, Zyx
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 10:00 |