![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 56 Dołączył: 3.11.2006 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Taaak, to ja poproszę tutaj o pomoc. Chodzi o skrypt który by wyciągał informacje z pliku a dokładniej z jego środka i potem pokazywał by go w tabelce
![]() Tutaj dam przykład: Mam plik houses.xml: Kod <house name="Great Street I"> <tiles fromx="137" fromy="29" fromz="7" tox="143" toy="31" toz="6"/> </house> <house name="Great Street II"> <tiles fromx="145" fromy="29" fromz="7" tox="151" toy="31" toz="7"/> </house> <house name="Great Street III"> <tiles fromx="155" fromy="29" fromz="7" tox="159" toy="32" toz="7"/> </house> <house name="Great Street IV"> <tiles fromx="165" fromy="33" fromz="7" tox="169" toy="39" toz="7"/> </house> <house name="Upper Street I"> <tiles fromx="155" fromy="29" fromz="6" tox="163" toy="33" toz="6"/> </house> A teraz skrypt pobiera informację z pliku i wyświetla nazwę, ilość kratek(o tym za moment) i cenę(poniżej). Na ilość kratek składa się wzór: Cytat <tiles fromx="155" fromy="29" fromz="6" tox="163" toy="33" toz="6"/> Czyli: tox minus fromx, toy minus fromy, toz minus fromz+1 teraz wyniki działań mnożymy i wychodzi nam liczba kratek a skrypt to wyświetli. Cenę obliczamy: liczba kratek razy $cena która zdefiniowana jest w config.php. Pamiętać że to jest jeden domek a skrypt ma wyświetlić wszystkie. Więc może punktem oddzielającym jeden domek od drugiego będzie tag </house> ? Nie wiem. Wasza wola. Aha, no i żeby była zmienna na ścieżkę do tego pliku ![]() Oto kod:
Jeżeli ktoś nie rozumie to mu wytłumacze ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 15:02 |