![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 25.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam !
Ostatnio zauważłem, że moje programowanie jak i ogólnie pojęta informtyka przekłada się na moje codzienne życie i tak: - pisząc kartkówce z j. Polskiego o kontaminacji itp. zamiast napisać wzorce językowe to ja wzorce projektowe - rozwiązując zadanie z matemtyki(geometria) obliczając pewien bok nazwałem go sobie a, i zacząłem się kłócić z nauczycielką że to jest zmienna - pisząc test próbny na koniec gimnazjum - rozprawke, przez przypadek napisałem : "Pozdrawiam Darektbg". Na szczęście w pore się zorientowałem że coś jest nie tak i skreśliłem. Opisane wyżej 3 przypadku są autentyczne i pokazują jak to jest u mnie z migracją programowanie itp. do życia codziennego. Czy wy też miewacie podobne triki ? Pozdrawiam Darektbg -------------------- skocz.org - system skracania linków
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 359 Pomógł: 1 Dołączył: 16.04.2006 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zboczenie zawodowe? w gimnazjum?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 36 Dołączył: 28.08.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak dla mnie to programowanie jest czescia codziennego zycia... chociaz nie mam takich dziwnych przyzwyczajen!
ja jak pisze prace klasową z j. polskiego o romantyzmie to mysle o romantyzmie ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja jak pisze prace klasową z j. polskiego o romantyzmie to mysle o romantyzmie ![]() darektbg i programowanie czy to jeszcze milosc czy juz kochanie ![]() moze ogranicz przesiadywanie przed kompem -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 359 Pomógł: 1 Dołączył: 16.04.2006 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
popieram @skowron-line
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat - rozwiązując zadanie z matemtyki(geometria) obliczając pewien bok nazwałem go sobie a, i zacząłem się kłócić z nauczycielką że to jest zmienna gdybys go nazwal $dlugosc_boku to rozumiem ![]() jeszcze brakuje LOLi i ![]() ![]() -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
heh... czasem na matematyce zamiast pisać "lub" piszę ||, czasem zamiast pisać "jeżeli" piszę IF
-------------------- Warsztat: Kubuntu, PhpStorm, Opera
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O wlasnie -- pamietam jak "zaczalem" uzywac "zlych" "cudzyslowow", zamiast tych dolnych i gornych.
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 347 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2005 Skąd: Inowrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja czasami szukam ctrl+f czytajac gazete
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
Nie no czytając książkę czasem zastanawiam się, czemu na przeklęta makulatura nie ma opcji "Szukaj".
A na poważnie, to jest przenoszenie świata wirtualnego na rzeczywisty, to jest niebezpieczne. |
|
|
![]()
|
|
Wlasnie: czasami lapie sie ze chce wykonac Ctrl+S zeby ew. wrocic do poprzedniego stanu -- to jest niebezpieczne.
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak sie zawiesiles w systemie to nacisnij RESET
![]() -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jak ci sie znudzi, chcesz odpoczac - wpisz halt.
a co do tematu to wydaje mi sie ze nie ma sie czym chwalic i z czego sie cieszyc. przypadki autora i innych pokazuja ze czasem jednak trzeba odpoczac, zrobic cos innego. trzeba umiec rozrozniac dziedziny zycia. opamietajcie sie ludzie! -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
ja nagminnie w swoich notatkach stosuje OR, || bo nie chce mi sie pisać lub, w przeciwnym wypadu itp ;p, ale w powaznych pracach powstrzymuję sie od takich skrótów bo zapewne nikt by nie zrozumiał o co chodzi...
Ten post edytował kwiateusz 29.01.2007, 23:25:05 |
|
|
![]()
|
|
Niewiele brakuje i zaczniesz w perlu pisac
![]() -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 25.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam !
Może zbyt czarno to opisałem, poprostu pare razy się złapałem i to wszystko, a przy okazji zastanawiałem się czy wy też tak macie ... To są 3 przypadki które się zdażyły w przeciągu roku także nie jest jeszcze tak żle ![]() W każdym bądż razie z komputerem nie mam zamiaru się ożenić :-) Pozdrawiam Darektbg -------------------- skocz.org - system skracania linków
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U mnie kiedyś raz na wykładzie
z Systemów Operacyjnych (dużo też było o sprzęcie) wykładowca mówi: "pewien procesor z Uniwerstetu.. " a zachwilę sie skumał że powiedział coś nie tak i się poprawił: "pewien profesor z Uniwerstetu.. " Cytat Nie no czytając książkę czasem zastanawiam się, czemu na przeklęta makulatura nie ma opcji "Szukaj". Jak nie moge znaleźć czegoś w domu czy w moim pokoju to żałuje że nie można po prostu wcisnąć szukaj Ten post edytował php programmer 30.01.2007, 11:52:52 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
heh... czasem na matematyce zamiast pisać "lub" piszę ||, czasem zamiast pisać "jeżeli" piszę IF Na matematyce się pisze v jako "lub", a nie jakieś operatory ![]() -------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 800 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2005 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja tam takich problemów generalnie nie mam, ale denerwuje mnie, że muszę czytać cały tekst, żeby znaleźć to o co mi chodzi
![]() -------------------- Jah Music Is On My Mind !
|
|
|
![]()
|
|
Cytat heh... czasem na matematyce zamiast pisać "lub" piszę ||, czasem zamiast pisać "jeżeli" piszę IF Ja uzywam wyrazen regularnych costam (innego|nie istnieje|blabla) -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 06:12 |