![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2004 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Chciałem wreszcie do siebie do stronki dodać dynamiczne ładowanie zawartości. Zacząłem wszystko przeklepywać i wcześniej miałem to zrobione mniej więcej tak:
dzięki temu mogłem przesyłać odnośniki do stron na zasadzie: chodziło mi teraz o zrobienie czegoś takiego jak na tej stronce (z której mam skrypt): http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex17/ajaxcontent.htm czyli standardowo, klikam i ładuje mi zawartość do danego diva (w tym wypadku do tego srodkowego), stworzyłem więc sobie pliczek "link.php"
i teraz w linkach odwołuję się tak: i to działa, problem pojawia się jeśli w tej właśnie załadowanej stronce wykorzystywałem jakieś skrypty, lub np. połączenie do bazy danych, po załadowaniu tych stron są one jakby niewidoczne. Da się to jakoś obejść prosto ? Bo wydawało mi się, że skoro wywołuję index.php to ładowany jest nagłówek wraz z skryptami do bazy danych i javascriptami. Jednak po tym jak klikam link i przeładuje mi ten content dane te nie są widoczne :/ Będę wdzięczny za wszelką pomoc, mam nadzieję, że w miarę jasno to wyjaśniłem. Ten post edytował Vasquez21 29.01.2007, 14:01:13 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 6 Dołączył: 10.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat hodziło mi teraz o zrobienie czegoś takiego jak na tej stronce (z której mam skrypt): http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex17/ajaxcontent.htm Jak zauważyłeś to AJAX content, więc można to zrobić w ajaxie. Jeżeli dobry jesteś w klocki zwane javascript i DOM to polecam advAJAX Łukasza Lach, ja osobiście po bojach z advAJAX zdecydowałem podszkolić się w XAJAX (taka "dystrybucja" ;-) AJAX'a). Jest zorientowana na php. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2004 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem właśnie w tym, że nie jestem dobry w te klocki ;]
Dlatego pytałem... :/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 6 Dołączył: 10.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Popatrz za XAJAX'em. Też nie jestem w tym dobry ldatego szukałem różnych rozwiązań i Xajax jak dla mnie wydaje się git.
|
|
|
![]()
|
|
no nic, idę studiować w takim razie...myślałem że możę poprostu da się to jakoś prosto załatwić.
Dzięki za wskazówki. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 19:44 |