![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 29.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam pytanie odnosnie modrewrite. Chcialbym napisac regule ktora umozliwi mi przekazywanie nieskonczenie wiele parametrow w get w formie np www.costam.pl/zmienna1/wartosc1/zmienna2/wartosc2/zmienna3/wartosc3 Czy ktos wie jak ma wygladac regula pliku .htaccess i czy da sie cos takiego zrobic ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nieskończenie wiele argumentów to tak średnio możliwe, bo według dokumentacji można chyba 10 max.
Chyba że zrobisz tak: Kod RewriteRule (.*) http://wwww.strona.pl/index.php?req=$1 [L,NC] i obsłużysz sobie to w php, tzn. rozbijesz to na argumenty. Coś w tym stylu:
-------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 29.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam cos takiego :
RewriteEngine On RewriteRule (.+),(.+),(.+) $1&$2=$3 [QSA,N] RewriteRule (.+),(.+)\.html $1.php?$2 To daje mozliwosc przekazania nieskonczenie wielu parametrow. Moze mozna to w jakis sposob przerobic ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież napisałem Ci że nie jest możliwe przekazanie więcej niż 10 parametrów, poza tym jeśli tyle Ci nie wystarczy to masz źle skonstruowaną aplikację.
Sposób który podałem jest wygodny, nie wiem czemu chcesz kombinować dalej, bo i tak nic z tego nie wyniknie. -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
OK. Dzieki wielkie.
Stosujac ten sposob zmienna req caly czas przyjmuje wartosc index.php Robiac w ten sposob RewriteRule (.*) index.php?req=$1 [L,NC] zmienna $_GET[req] przyjmuje wartosc index.php Robiac w ten sposob RewriteRule (.*) https://localhost/rewrite/index.php?req=$1 [L,NC] wyskakuje mi internal server error |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 0 Dołączył: 31.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
RewriteEngine On
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule (.*) index.php [L]
i wszystko jasne ![]() pozdrawiam -------------------- Pozdrawiam
kriqs mam nadzieje ze pomoglem :) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:00 |