![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 26.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Czy jest możliwość i jak to zrobić, aby w php wywołać procedure z oracla która ma parametr IN OUT i jest to tablica? czyli mam pakiet w oraclu, w którym zdefiniowana jest typ tablicowy np TYPE pstrec_ank IS RECORD ( ID aneksy.ID%TYPE ,umowa_id aneksy.umowa_id%TYPE ,opisy_dodatkowe_id aneksy.opisy_dodatkowe_id%TYPE ,opis VARCHAR2 (4000)); TYPE psttab_ank IS TABLE OF pstrec_ank INDEX BY BINARY_INTEGER; a potem mam procedurke PROCEDURE ANK_QRY (PTAB_ANEKSY IN OUT PSTTAB_ANK ,P_ANEKSID IN NUMBER ); jak teraz wywołać w php procedure ank_qry i odczytać tablice którą zwraca? Z góry dzękuje za pomoc ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 984 Pomógł: 41 Dołączył: 16.03.2002 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- eh, co polska wódka to polska wódka
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 26.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Teoretycznie znalazłem przyczynę.....
ja te typy danych mam utworzone w specyfikacji pakietu, a z tego co wyczytałem to należy stworzyć je normalnie na bazie a następnie w procedurze z niech skorzystać, jednakże dla mnie wiąże się to z poprawkami aplikacji już działającej na Formsach 6i ;( jednak nie moge se poradzic.. ![]() zrobilem teakie cos CREATE OR REPLACE type pstrec_umw AS OBJECT ( id_umowy NUMBER(16) ,numer VARCHAR2(50) ,numer_zewnetrzny VARCHAR2(50)); potem tablice i tu wlasnie nie wiem czy dobrze? CREATE OR REPLACE TYPE psttab_umw AS TABLE OF pstrec_umw; no i procedurke która ma miec jako parametr ta tablice i ja uzupelniac PROCEDURE test_php(ptab_umw IN OUT psttab_umw) is begin ptab_umw := psttab_umw(); ptab_umw.extend(3); ptab_umw(1).numer := 'aaaaa1'; ptab_umw(2).numer := 'zzzzaa1'; ptab_umw(3).numer := 'zzzzaa1'; end; i juz problem mam na poziomie pl/sql bo ta procedura nie chce mi dzialac... dostaje komunikat [1]: (Error): ORA-06530: Odwołanie do nie zainicjowanego kompozytu ORA-06512: przy "INKASO6.TEST_PHP", linia 5 ORA-06512: przy linia 4 czy ktos sie bawił kiedys tablicami stworzonymi na podstawie typów w schemacie uzytkownika? ma ktos jakies pomysly radny? czy ta tablica jest dobrze stworzona? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 13:14 |