![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 28.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Jestem baaaardzo poczatkujacy w php. Szukalem w sieci odpowiedzi na moj problem, ale niestety nie znalazlem. Chce zrobic cos takiego. Mam plik index.txt i chcę go wyświetlić w przegladarce www, ale z zachowaniem formatowania w tym pliku .txt i chce takze aby zawartosc z pliku .txt ukazywana w przegladarce byla odswiezana co 1sek. Udalo mi sie wyswietlic ten plik w przegladarce ale bez zadnego formatowania, osiagnlalem to wpisujac skrypt:
Za wszelkie porady z góry dziękuję. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co za formatowanie masz w tym pliku txt
![]() Może spróbuj tak:
Ten post edytował Cienki1980 28.01.2007, 16:40:17 -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2003 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można tak:
Co do odświeżania... Najprościej ustawić odświeżanie strony co 1 sekundę ![]() -------------------- e-Złota Rybka
Life: lllllllllllllllllllllllll 27% |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 3 Dołączył: 30.12.2006 Skąd: co skąd? Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
odświeżanie uzyskasz wysyłając odpowiedni nagłówek lub używająć skryptu, np. js. jeżeli wczytujesz plik txt to możesz, albo wczytać go do tabeli i wyświetlać zdefiniowane formatowanie, albo używając html'owego znacznika <font>
-------------------- Tylko sprawdzone typy bukmacherskie na BetGen.pl
Potrzebujesz konta bankowego? Nie? Każdy potrzebuje. Porównaj konta i wybierz najlepsze dla siebie Zostań milionerem zaczynając od zbierania truskawek. Każdy może być bogaty - to nie mit. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odswiezanie:
Kod <script>
function reload() { czas = 1000; setTimeout("location.reload()", czas); } </script> <body onload="reload();"> Ten post edytował BORG 28.01.2007, 19:09:12 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 28.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozwiązanie Nitro + BORG'a działa dokładnie tak jak chciałem
![]() Wielkie dzięki wam wszystkim!! Chodzilo mi o zachowanie formatowania w pliku .txt generowanym przez program traffic analizer dla systemu FreeBSD, ponieważ wtedy widać dopiero co i jak:) Mam nadzieje, ze jeszcze komus sie to przyda. Jeszcze raz wielkie dzięki, pozdrawiam Ten post edytował MatriXPL 28.01.2007, 21:59:54 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 17:56 |