![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 0 Dołączył: 17.03.2004 Skąd: Suwałki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam oto taki kod sql prostej galerii:
a tutaj kod php pliku galeria.php:
Chcialbym zapytać jak "wybrać" 4 ostatnio dodane zdjęcia i wrzucic na stronę? Czy wogole da sie to zrobic? Ten post edytował Forgoot 28.01.2007, 15:26:06 -------------------- "Nie bój się krytyki, ale pochwały lękaj się bardzo"
Zapraszam: www.Przerosl.com.pl ! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten post edytował Cienki1980 28.01.2007, 15:19:53 -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 790 Pomógł: 7 Dołączył: 6.02.2003 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
order by id niekoniecznie może dać dobre wyniki, bo jeżeli najpierw dodam nowsze zdjęcie, a później starsze (chodzi o daty)
Więc ja proponuję:
-------------------- Michał Płachta
Warsztat: Mac OS X Leopard, PostgreSQL, Text Mate, Retrospectiva + SVN |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 0 Dołączył: 17.03.2004 Skąd: Suwałki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Więc ja proponuję:
Mam to dać między znaczniki sql ? -------------------- "Nie bój się krytyki, ale pochwały lękaj się bardzo"
Zapraszam: www.Przerosl.com.pl ! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
order by id niekoniecznie może dać dobre wyniki, bo jeżeli najpierw dodam nowsze zdjęcie, a później starsze (chodzi o daty) Więc ja proponuję:
4 ostatnie dodane zdjęcia .. czyli najwyższe 4 id ... dlaczego niby ma być źle tak jak napisałem ![]() -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 380 Pomógł: 2 Dołączył: 5.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mialy byc ostatnio dodane a nie najnowsze wiec uzycie id jak najbardziej sie sprawdzi
Cytat Mam to dać między znaczniki sql ? znaczniki sql czyli co? dostales tresc zapytania wiec go wykonaj tak jak te zapytania ktore masz w swoim skrypcie
-------------------- Wybierasz się do Zakopanego? Odwiedź Willę Pod Górami. Następnym razem na pewno do niej wrócisz :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.06.2025 - 00:08 |