![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich
Mam mały problemik Zrobiłem stronkę na Krasnalu w domciu i wszystko było ok. Problemy zaczeły się gdy wrzuciłem ją na serwer , który pełni rolę routera(SLAX + LMS) Być może to tylko kwestia konfiguracji php.ini ale interpreter nie rozpoznaje zmiennych sesji prosty przykład: session_start(); if ($_SESSION['administrator']!=0) { echo'ok'; } else { echo'niezalogowany'; } oczywiście ta zmienna była ustawiona na poprzedniej stronce Dodam że wersja php na serwerze to 4.3.11 Pomocy |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Być może nie masz ustawionej w php.ini ścieżki gdzie mają być zapisywane pliki sesji, może brakować np. katalogu tmp z prawami zapisu
Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zauważyłem, że zmiena na stronie na której jest ustawiana działa ale nie zostaje przekazana do nastę pnego pliku
jakgdyby sesion_start() nie spełniało swojej funkcji |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A może spróbuj z przekazywaniem SID w linku (przykład 3)
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 04:55 |