![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2004 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Niestety nie znam na tylko javascriptu by sie nim coś więcej bawić, ostatnio jednak znalazłem fajny algorytm, do walidacji formularzy, który jeżeli dana wartość jest poprawna (sprawdzane to jest poprzez wyrażenia regularne) to wprowadza obramowanie białe (standardowe) dla inputa, jeżeli jednak wartość ta jest nie poprawna powoduje że obramowanie staje się czerwone. Wszystko niby działa, problem w tym, że kiedy dodałem checkboxa do formularza pojawił się problem gdyż on również został obramowany :/ czy można jakoś wyłączyć tą ramkę ? :/ Np. w kodzie w miejscu gdzie mam checkboxa dać, żeby wyłączył dany styl ? sam skryp sprawdzający w kodzie umieszczony jest tak: Myślałem, o tym żeby jakoś wyciągnąć checkboxy poza form, ale wtedy nie będę miał jak sprawdzić czy ktoś zaznaczył danego checkboxa. Podejrzewam, że najprościej zgodnie z tym skryptem zrobić to na css'ach. Bardzo proszę o pomoc. Wkleję tutaj kodzik jaki mam w CSS'ie jeszcze:
Będę bardzo wdzięczny za każdą pomoc ! Ten post edytował Vasquez21 27.01.2007, 14:37:38 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z kodu css, który podałeś nic nie wynika. Pokaż kawałek html z inputami i funkcję isFormValid()
Prawdopodobnie checkboxom ustawiłeś klasę która powoduje obramowanie,albo funkcja walidująca to robi. -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2004 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W htmlu nic nie ma specjalnego, zwykły input np:
i checkbox:
a oto skrypcik:
Ten post edytował Vasquez21 27.01.2007, 15:52:44 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodaj w tej pętli warunek sprawdzający czy input jest checkboxem.
Kod for(var no=0;no<inputs.length;no++)
{ if(inputs[no].type!="checkbox") { -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
dzięki wielkie... takie proste a ja nad tym tyle siedziałem :|
Jeszcze raz dzięki |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 08:03 |