![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
krzystam z tutoriala: http://webmade.org/porady/porady.php?id=127
mam taki problem: skrypt sluzy dla mnie do newsow i gdy dodaje drugi , trzeci i nastepny news to chcialbym aby plik dodaj.php nie dodawal nowych informacji pod poprzednimi , a wrecz przeciwnie, ma je dodawac nad porzednimi. Jak takie cos zrobic ![]() Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mozesz odczytac wszystko i wypisac w odwrotnej kolejnosci.
Albo wczytac caly string do pliku, wpisac do niego nowa zawartosc i dopisac stara (ze stringa) -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
otwórz w trybie dodawania na początku. To jest chyba w trybie zamiast "w" to "a". Albo zrób sobie fseek.
Ten post edytował Jabol 27.01.2007, 13:17:09 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
probowalem tak:
no ale nie dziala :// dalej dodaje tresc pod spodem ![]() pewnie cos zle zrobilem ale sie dopiero ucze ... probowalem to samo z rewind() a tez nie zadzialalo :/ edit: zadzialal tryb "r+" ale gdy probuje dodac kolejnego newsa to mi nie dodaje a zamienia poprzedniego edit2: problem byl banalny posluchalem dr_bonzo uzylem array_reverse i voila thx Ten post edytował daker 27.01.2007, 18:17:55 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 18:47 |