![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 62 Pomógł: 4 Dołączył: 24.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chial bym aby ponajechniu na rysunek on zminiel sie na inny najpiej zeby to dzilo bez wykozystania javscript ale ewentulanie przezyje pomoze mi ktos
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to jak znajdziesz sposób bez JS to ja z chęcia posłucham.
W JS odczytujesz onmouseover() i onmouseout() i w zależności od tego zmieniasz obrazek. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 380 Pomógł: 2 Dołączył: 5.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jest to wykonalne za pomoca css, wystarczy zrobic diva ktoremu zmieniasz tlo
-------------------- Wybierasz się do Zakopanego? Odwiedź Willę Pod Górami. Następnym razem na pewno do niej wrócisz :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@maryaan: a jak za pomocą CSS'a odczytasz czy mysz jest akurat nad obrazkiem, który ma się zmienić ?
Tak czy inaczej musisz użyć JS ... a co za tym idzie lepiej całość zrobić w JS. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 380 Pomógł: 2 Dołączył: 5.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dla js wpisujesz zdarzenia onmousecostam() a dla css dajesz styl "zwykly" i styl "hover", jeszcze jak masz do dyspozycji php to juz calkiem z gorki masz
![]() -------------------- Wybierasz się do Zakopanego? Odwiedź Willę Pod Górami. Następnym razem na pewno do niej wrócisz :)
|
|
|
![]()
|
|
No czyli tak czy inaczej musisz skorzystać z JS.
![]() Co oczywiście nie zmienia faktu, że można sama zmianę obrazka zrobić za pomocą CSS. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
no wlasnie napisalem ze nie musisz z js korzystac bo uzywasz hovera dla kazdego diva osobno i masz podmiane obrazka w samym css, troche kombinacyjne ale dziala
-------------------- Wybierasz się do Zakopanego? Odwiedź Willę Pod Górami. Następnym razem na pewno do niej wrócisz :)
|
|
|
![]()
|
|
OK nie doczytałem, że jest "a dla css" ... zabrakło mi literki "a".
RESPECT ![]() A żeby post nie był czczym nabijaniem postów oto jak zrobić to w JS
-------------------- 404
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 22:07 |