![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 140 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
mam na stronie kilka zapytań sql. niektóre są wsadzone w pętle. i chcialbym aby wyświtlało mi liczbe wszystkich wykonywanych zapytań na tej stronie. wiem jak sprawdzać czas generowania strony a chciałbym jeszcze zobaczyć ilość zapytań. z góry dzieki za odp. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 6 Dołączył: 2.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To stwórz sobie dodatkową zmienną i po każdym wywołaniu zapytania zwiększaj ja o jeden.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 23 Dołączył: 3.06.2006 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chcesz aby obliczało Ci każde zapytanie, to zrób sobie jakąś klasę wspomagającą zapytania MySQL, lub skorzystaj z jakiejś już dostępnej...
Tam sobie dodaj, aby każde zapytanie tak jak było napisane wcześniej dodawało do zmiennej $a++ i potem wyświetl zmienną na koniec strony... Osobiście korzystam z czegoś takiego (bardzo pomaga w optymalizacji strony...). -------------------- Pomogłem? Podziękuj proszę klikając poniżej "POMÓGŁ" ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2006 Skąd: 2322 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To stwórz sobie dodatkową zmienną i po każdym wywołaniu zapytania zwiększaj ja o jeden. Mi kiedys przez to bledy wycjhodzily:( --edit (Sab) ~vip3r bez takich tekstów. Nikogo nie interesuje ze Ty nie potrafisz czegoś zastosować. Post kompletnie nie wnoszący nic do dyskusji. Kolejny raz nabijasz posty, pamiętaj ze wielki brat patrzy. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 140 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok. dzięki za pomoc
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 138 Pomógł: 0 Dołączył: 1.08.2006 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hej zabardzo nie wiem jak użyć tego a++;
mozna w kodzie przedstawic jakis prosty przykład...? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 15 Dołączył: 7.11.2004 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Kto pyta, nie błądzi...
Kto zbłądził, ten pyta... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja kiedyś robiłem to w ten sposób, może to coś pomoże
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 23:02 |