![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 95 Pomógł: 0 Dołączył: 20.10.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam. Mam skrypt wymiany bannerów. Kiedy wypełniam formularz rejestracyjny i jak zostawię pole, gdzie trzeba wpisać link do bannera z domyślną wartością czyli "http://" lub jakimś tekstem to wyskakuje błąd:
Kod Warning: getimagesize(http://) [function.getimagesize]: failed to open stream: Success in /home/rufus009/public_html/signupconfirm.php on line 13 Jak skasuję cały tekst z pola z linkiem do bannera to błąd się nie pojawia. A tu daję skrypt:
-------------------- Kompleksowe i profesjonalne tworzenie stron www
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ciężko zobaczyć co to za błąd się pokazuje.
![]() Wyświetl może zmienną $banerurl i zobacz jaką ona ma wartość. Podejrzewam, że powinna mieć adres obrazka wpisywany przez użytkownika dodającego baner. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 453 Pomógł: 22 Dołączył: 20.09.2004 Skąd: Kraków - NH - Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak napisał @Cienki1980 sprawdź co zmienna zawiera. jeżeli dane przesyłasz z formularza to błąd może być powodowany przez register_globals off. użyj $_GET lub $_POST.
-------------------- Warsztat: Windows 7 Pro 64bit | Apache 2.2 | PHP 5.2 | MySQL 5.0 | PHPmyadmin 2.6.4
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 95 Pomógł: 0 Dołączył: 20.10.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Zmienna $bannerurl to adres bannera, który wpisywany jest w poprzedniem okienku. Jak wpiszę do niego jakiś tekst nic nie znaczący, albo adres bannera, który nie istnieje wyskakuje ten błąd:
Kod Warning: getimagesize(dfsd) [function.getimagesize]: failed to open stream: No such file or directory in /home/rufus009/public_html/signupconfirm.php on line 13 Ale jak nie wpiszę nic, czyli zaostawię pole puste lub wpiszę poprawny adres bannera to błąd nie wyskakuje. I w tym tkwi cały problem. -------------------- Kompleksowe i profesjonalne tworzenie stron www
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale ja dalej nie widze tego błędu
![]() No i wyświetl tą zmienna $banerurl i pokaż jakie wartości otrzymuje w zależności od tego co wpiszesz w formularzu. Ten post edytował Cienki1980 27.01.2007, 18:34:40 -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Tutaj możesz zobaczyć przykład:
www.xaz.go.pl Zmienna $bannerurl to link do bannera, który wpisuje się w poprzednim okienku. Ale jak link do bannera nie istnieje, czyli jest zły, to wyskakuje ten oto błąd: Warning: getimagesize(dfsd) [function.getimagesize]: failed to open stream: No such file or directory in /home/rufus009/public_html/signupconfirm.php on line 13 Trzeba zrobić tak, że jak się wpisze niewłaściwy adres bannera, to żeby nie wyskakiwał ten błąd. Ale ja nie wiem jak to zrobić ![]() -------------------- Kompleksowe i profesjonalne tworzenie stron www
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 453 Pomógł: 22 Dołączył: 20.09.2004 Skąd: Kraków - NH - Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dałem w link banera http://www.wp.pl/i/const/200612/logoWp.gif i poszło. wyświetliło się, że rozmiary nie pasują ale błąd się nie pojawił.
ale na pewno zmodyfikuj skrypt. nie używaj $bannerurl tylko $_POST['bannerurl'] ! -------------------- Warsztat: Windows 7 Pro 64bit | Apache 2.2 | PHP 5.2 | MySQL 5.0 | PHPmyadmin 2.6.4
|
|
|
![]()
|
|
Ale chodzi o to, że jak wpiszę adres, który nie istnieje np. http://www.lol.pl/lol/lol.gif, to wyskoczy mi na górze błąd. Pod tym błędem będzie wszystko ok, ale ja chcę, żeby ten błąd nigdy się nie pojawiał.
-------------------- Kompleksowe i profesjonalne tworzenie stron www
|
|
|
![]()
|
|
A jak tak zrobisz to jak się system zachowa ? -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 132 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a wogóle istnieje taki obrazek ? do którego link prowadzi ...
błąd wskazuje na to że nie istnieje |
|
|
![]()
|
|
DZIAŁA!!! Dzięki Cienki1980. Może w nagrodę zarejestrujcie się w tym serwisie
![]() ![]() ![]() -------------------- Kompleksowe i profesjonalne tworzenie stron www
|
|
|
![]()
|
|
A jak tak zrobisz to jak się system zachowa ? jak dla mnie, to żadne rozwiązanie tematu. czemu? bo takie coś nie eliminuje błędu tylko go ukrywa! @Rafael6666 zanim sprawdzisz wielkość zdjęcia sprawdź czy link jest poprawny i czy zdjęcie faktycznie istnieje. jeżeli wszystko gra dopiero wtedy sprawdzasz jego wielkość. -------------------- Warsztat: Windows 7 Pro 64bit | Apache 2.2 | PHP 5.2 | MySQL 5.0 | PHPmyadmin 2.6.4
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 15:31 |