![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2003 Skąd: 3rd ball of mud behind a big ball of burning gas Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam następujący kod:
[php:1:5010b59c4f]<?php // Klasa Session Handler w której znajdują sie funkcję wymagane dla session_set_save_handler (dla przykładu dałem _write() bo tej tyczy się problem class SessionHandler { function _write($session_id, $data) { $session_id = generateSessionId(); // generowanie id sesji session_id($session_id); // ustawianie session_id() na wygenerowany ciąg } } // Tworzenie obiektu handlera sesji $session_handler = new SessionHandler(); // Ustawia funkcje użytkownika do przechowywania sesji session_set_save_handler (array(&$session_handler, '_open'), array(&$session_handler, '_close'), array(&$session_handler, '_read'), array(&$session_handler, '_write'), array(&$session_handler, '_destroy'), array(&$session_handler, '_gc')); // Start sesji session_start(); ?>[/php:1:5010b59c4f] Chciałbym w metodzie _write() dokonać nadpisania id sesji. Jednak rezultat tego co znajduje się w metodzie nie jest dostępny poza obiektem session handler'a. Więc pytanie jest takie: w jaki sposób ustawić session_id z poziomu tamtej metody. Alteratywną do tego metodą może okazać się wysłanie header'a z przekierowniem na URL/index.php?PHPSESSID=session_id() jednak jest to również nie możliwe i nie wiem z jakiego powodu. Wyświetla mi komunikat: Cannot add header information i dalej kazdy wie... Chociaz wcześniej nie ma wysłanego nic do przeglądarki. Pozdrawiam. -------------------- It's Time to Join the PLD Linux Generation!
<? while (!$success) { $try++; } ?> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 12:31 |