![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 6 Dołączył: 10.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam
test.php
t2.php
Z tego co czytałem o ajaxie tak zbudowany formularz - skrypt powinien zwrócić mi do elementu "t" wynik z skryptu t2.php. Jednakże nic a nic się nie dzieje. Gdzie popełniłem błąd. A może nie rozumiem dziłania assign. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 252 Pomógł: 2 Dołączył: 4.12.2004 Skąd: Skierniewice Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
tutaj np masz błąd, poza tym bierz atrybuty w "". -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 6 Dołączył: 10.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 0 Dołączył: 31.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
miales blad w skladni assign ![]() ![]() ![]() pozdrawiam ![]() -------------------- Pozdrawiam
kriqs mam nadzieje ze pomoglem :) |
|
|
![]()
|
|
Dzięki kriqs.
Ale dalej nie rozwiązałem mojego problemu. Ma malutki serwis na ramkach i chcę z tym skończyć. Z różnych powodów. Cały serwis napisany jest w php. Do czego dążże. Na głównej stronie serwisu (index2.php) mają być 3 divy. Standardowy układ. Góra-> logo, lewo->linki, prawo-> różnie raz tabela z wynikami raz formularz wszystko w zależności od linka którego wybierze user.Wygląda to tak:
I moje sakramentalne pytanie: Jak zrobić by formularze załadowane do <div id="con"> zwracały swoją "wartość" do tego samego <diva>. Jak zauważysz na stronie index2.php mam już <body onload="load()"> a funkcja load() to ( w pliku funkcje.js:
czy każdy formularz ładowany do <div id="con"> mają mieć taką postać jak podałeś wyżej ![]() Ja osobiście wymyśliłem (odnosząc się analogicznie jak w php) że funkcje będą ładowane z pliku. Jednakże jak tak zrobiłem to d...a zbita. Nie działało wogóle nic. Więc zacząłem powoli sprawdzać i doszedłem do wniosku iż funkcja advAJAX.assign coś nie tak. tyle że w tym momencie naprawde nie wiem jak to rozwiązać. Znam podstawy java script ale nie zabardzo to rozumiem. Powyższy przykład napisze brzydko zerżnąłem z strony Pana Łukasza Lach. Za przykład posłużył mi formularz logowania. Ale u mnie to w ogóle nie działało. tzn. nie formularz tylko to co sam stworzyłem. Zapytam jeszcze tak. Czy taka forma jest poprawna (chodzi o wykorzystanie do innych formularzy)
Przepraszam że tak meczę. Jeszcze raz dziękuję. Po części znam odp. na moje powyższe. Z tego co wyczytałem to funkcja advAJAX.assign nie działa jeżeli formularz jest ładowany za pomocą Ajaxa. Zna ktoś może rozwiązanie tego problemu. Może zastosować Xhtml ![]() Ten post edytował gebp 27.01.2007, 19:32:02 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 01:06 |